Hdp Genel Başkanı Tuncel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Genel Başkanı Tuncel Açıklaması

Hdp Genel Başkanı Tuncel Açıklaması

"Bizim diğer partiler kadar gücümüz yok. Hazineden yardım almıyoruz.

20.02.2014 17:56

HDP Genel Başkanı Sabahat Tuncel, "Bizim diğer partiler kadar gücümüz yok. Hazineden yardım almıyoruz. Biz halkımıza güvenerek halkımızın dayanışmasıyla birlikte seçim çalışması yürütüyoruz" dedi.

Tuncel, Marmara Ereğlisi ilçesindeki Rahmi Özcan Caddesi'nde, parti otobüsünden yaptığı konuşmada, HDP olarak iddialı olduklarını belirterek, yerel yönetimlerde, demokratik ekolojik kadın özgürlüğünden yana güçlü perspektifle yola çıktıklarını söyledi.

Halka güvenerek seçim çalışması yürüttüklerini ifade eden Tuncel, "Bizim diğer partiler kadar gücümüz yok. Hazineden yardım almıyoruz. Biz halkımıza güvenerek halkımızın dayanışmasıyla birlikte seçim çalışması yürütüyoruz" diye konuştu.

Tuncel, Trakya Bölgesi'nde yaşayanların kendine göre özgürlükleri olduğunu savunarak şunları kaydetti:

"Burada yaşayan halkın kendine göre özgürlükleri var. Burada göçmenler var, Kürtler var, Türkler var, Aleviler var, Romanlar var, Araplar var. Var da var. Buranın bu kadar çeşitli olmasına rağmen hala halkın arasında güçlü bir dayanışma yok, güçlü bir ilişki yok. Hala bu ülkede Romanlar ayrımcılığa uğruyor, hala Kürtler ayrımcılığa uğruyor, kadınlar ayrımcılığa uğruyor. Herkes hala birbirine öteki gibi bakıyor. Türkler kendi, içerisinde, Romanlar kendi içerisinde Aleviler kendi içerisinde, Sünniler kendi içerisinde daralmış kalmış. İşte Halkların Demokrasi Partisi olarak bu kilitli kapıların hepsini açmaya geldik." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Genel Başkanı Tuncel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement