İbb Kültür Aş, Kitap Fuarında - Son Dakika
Güncel

İbb Kültür Aş, Kitap Fuarında

İbb Kültür Aş, Kitap Fuarında

Bu yıl 1 9 Mart'ta gerçekleştirilecek CNR Kitap Fuarı'nda kitapseverleri ağırlamaya hazırlanan İBB Kültür AŞ, kültürümüzün unutulan önemli bir unsurunu yeniden hatırlatmak için yayınlanan 5 kitaptan oluşan çocuk oyunları setini ilk kez okuyucuyla buluşturacak.

26.02.2014 12:51

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, bu yıl 1-9 Mart'ta gerçekleştirilecek CNR Kitap Fuarı'nda kitapseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

İBB Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, CNR Kitap Fuarı'nda hem katılımcı, hem sponsor olan Kültür AŞ'nin, satışa sunulan bütün yazılı ve görsel yayınlarına ulaşılabilecek. Kültür AŞ, yılın ilk kitap fuarında birbirinden renkli etkinlik ve söyleşilerle okurlarını ağırlayacak.

Fuar kapsamında, İstanbul, Osmanlı ve Bizans sanatı alanlarında zengin çalışmalara imza atan ünlü sanat tarihçisi Semavi Eyice, kendi hayatına ve İstanbul'a dair en özel anılarını 2 Mart Pazar günü saat 14.00'te CNR Kitap Fuarı'nda İstanbul meraklılarıyla paylaşacak.

Kültürümüzün unutulan önemli bir unsurunu yeniden hatırlatmak için yayınlanan 5 kitaptan oluşan set de fuar kapsamında ilk kez okuyucuyla buluşacak. "Taş Oyunları, Kumsal Oyunları, Top Oyunları, İp-Mendil Oyunları ve Kelime Oyunları" ismiyle yayımlanan bu set, CNR Kitap Fuarı'nda kitapseverlerin beğenisine sunulacak.

Eskilerden kalan 100 oyun

Eski oyunların çocuklar sevmediği için değil anne ve babalar unuttuğu için artık oynanmadığı düşüncesinden yola çıkan İBB Kültür AŞ, yayımladığı bu çocuk oyunları setiyle anne-babalara eski oyunları hatırlatmayı, "bilgisayar başından kalkmıyor" denilen çocuklara bu oyunları öğretmeyi amaçlıyor. Böylece veliler asosyalleştiklerini düşündükleri çocuklarıyla daha kaliteli vakit geçirebilecek.

Dedelerden, ninelerden dinlenerek derlenen 100 oyunun yazarı Erol Erdoğan, yaklaşık 15 yıldır bu konuda araştırma yaptı. Öncelikle kendi çocukluk hatıralarından yola çıkan yazar, daha sonra Anadolu'nun pek çok farklı bölgesinden dedeleri, nineleri, anneleri dinleyerek, hemşehri derneklerinin kaynaklarını araştırarak ve akademik araştırmaları inceleyerek oyunlarla ilgili bilgileri derledi.

Fuar kapsamında, 3-4 Mart'ta sette yer alan oyunlardan bazıları uygulayıcılar eşliğinde fuar ziyaretçileriyle birlikte oynanabilecek. Oyunlara katılmak için yaş sınırlaması olmayacak.

İstanbul'un fethi, kutu oyunu oldu

Günümüze kadar çok farklı mecralara konu olan İstanbul'un fethi, şimdi de dünyada ve Türkiye'de ilk defa bir kutu oyununa konu oldu. Her alanda İstanbul markası olarak var olmayı önemseyen İBB Kültür AŞ, aynı zamanda çok iyi bir kültür taşıyıcısı olacak. 1453 İstanbul'un Fethi Oyunu ile uluslararası oyun arenasında İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanması amaçlanıyor.

En çok sancağı diken oyuncunun İstanbul'un yeni fatihi olduğu oyun, aile oyunu olmasının yanı sıra okullarda öğrenciler tarafından eğitim amaçlı da kullanılabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbb Kültür Aş, Kitap Fuarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement