İkinci Ergenekon Davasının 103'Üncü Duruşması Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

İkinci Ergenekon Davasının 103'Üncü Duruşması Sona Erdi

İkinci Ergenekon Davasının 103\'Üncü Duruşması Sona Erdi

İkinci Ergenekon Davasının 103'üncü Duruşması Sona Erdi

19.02.2011 00:50

İKİNCİ ERGENEKON DAVASININ 103'ÜNCÜ DURUŞMASI SONA ERDİ

*Duruşma 21 Şubat Pazartesi gününe ertelendi

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 103'üncü duruşması sona erdi. Sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından duruşmaya ara verildi. Aranın ardından mahkeme heyetinin verdiği kararları üye Hakim Hüsnü Çalmuk okudu.

Mahkeme heyeti, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatlarının, merhum Başbakan Bülent Ecevit ile ilgili "parkinson hastalığı tedavisinin yetersiz kalındığına ilişkin görüş bildiren doktorlar hakkında suç duyurusu" talebi reddedildi. Mahkeme heyeti, söz konusu kurul raporunun yok sayılması yönündeki taleple ilgili olarak da daha önce mahkemece bu konuda karar verildiğinden tekrar karar verilmesine yer olmadığını karara bağladı.

BEHÇET OKTAY'IN DOSYASI İSTENDİ

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili soruşturma evrakının incelenmek ve tekrar iade edilmek üzere istenmesine karar verdi. Heyet, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan ile ilgili soruşturma evrakının incelenmek üzere istenmesine hükmetti. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Şubat Pazartesi günü saat 09.00 erteledi.

BAŞKAN ŞENGÜN 28 SANIKTAN 21'İNİN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Ayrıca, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün, tutuklu sanıklardan aralarında Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 28 sanıktan 21'inin tahliyesi yönünde oy kullandı.

HABER : Cem TURSUN - İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkinci Ergenekon Davasının 103'Üncü Duruşması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement