İmamoğlu: Rüşvet operasyonuna yeltenenler demokrasi tokadı yiyecek - Son Dakika
Güncel

İmamoğlu: Rüşvet operasyonuna yeltenenler demokrasi tokadı yiyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili konuşarak, bu tür girişimlerin itibarlarını zedeleyeceğini ve demokrasi tokadı yiyeceklerini söyledi. İmamoğlu ayrıca, İBB çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili açıklamaları yanıtlarken, çalışanların hak ve hukukunu koruyan bir yönetim olduklarını belirtti.

18.01.2024 14:20  Güncelleme: 15:03

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili, "Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımız zedelemeye çalışanlar görecekler ki bir demokrasi tokadı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Onun yanındayız" dedi.

Beylikdüzü'ndeki "Vira Kavşağı"nın açılışına katılan İmamoğlu, açılış sonrası Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonuyla ilgili "Böyle çok ses getirsin diye adımlar atılıyor, operasyonlar duyuyoruz. Bazı işler yapılıyor. Buradan söyleyeyim bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler, bizim itibarımız zedelemeye çalışanlar görecekler ki bir demokrasi tokadı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün başkanımıza geçmiş olsun diyoruz. Onun yanındayız." ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'UN İBB ÇALIŞANLARI AÇIKLAMASINA YANIT VERDİ

İmamoğlu, AK Parti Adayı Murat Kurum'un İBB çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili sözlerine de yanıt vererek şunları söyledi:

"Biz çok başarılı bir endüstriyel ilişkiler sürecini yaşatıyoruz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne. Bütün sendikalarla nasıl daha önce yaptıysak, bunların içerisinde TÜRK-İŞ var, HAK-İŞ, DİSK var. Bu kadar çeşitlilikle süreç yöneten ve iş gücü barışını, çalışan barışını en üst seviyede tutan, geçmişten gelen bütün arızaları çözen, örneğin İETT'de olduğu gibi kadroya alınmayanları kadroya alan, birçok konuda yenilik yapmış ve insan kaynakları yönetimi konusunda güçlü bir dönemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaşattık.

Bizim insanlarımızın şu andaki temel sorunu, ekonomik anlamdaki temel sorunu özellikle yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının, sıklıkla insanların ihtiyaçlarının artmasına sebep olmasıdır. Bugün 7 bin 500 TL' yi emekliye reva gören bir anlayış bizimle sakın insanların iş gücü ya da çalışanlarımızla aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamazlar bile. Onların tek anlayacağı iş poşet işi ya da bu tarz işlerdir. Ekonomi deyince akıllarına o geliyor, bizim ise şu anda geçim ile ilgili sorunu olan vatandaşlarımız geliyor aklımıza.

Bırakın kendi çalışanlarımızı, biz İstanbul'da yoksullukla mücadelede yoğun bir çaba içerisindeyiz. Tabii ki enflasyon artışı üzerinden yenilenmesi gereken şeyler var. 4-5 ay önce yaptığınız toplu bir iş sözleşmesi için bile şu anda ne yazık ki yeni ihtiyaçlar doğmakta. Çünkü aylık enflasyonun bile gerçek anlamda artık 6,7, 8'leri bulduğu aylar yaşıyoruz. Bunların hepsi bizim gündemimizde. atılan tweet ya da yapılan işler çok önemli değil biz sorumluluğumuzu çok iyi biliyoruz. Sanırım bu da sanal bir duyuru. Biz çalışanlarımızın hak ve hukukunu koruyan son derece önemseyen bir yönetimiz. Biz bütün sorunları çözeriz."

İmamoğlu: Rüşvet operasyonuna yeltenenler demokrasi tokadı yiyecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İmamoğlu: Rüşvet operasyonuna yeltenenler demokrasi tokadı yiyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Yalçın Koçyiğit: Geçtiğimiz ay Adana Büyükşehir belediyesine sabah saatlerinde TOMA lar ile yapılan sözde yosuzluk operasyonu, bugün Büyükçekmece belediyesine yapılan sözde yolsuzluk operasyonu... Sonuç: Hukuken, atılı suçlamaların hiç birine rastlanılamadı.... Eyyyyyyy bu operasyonları yaptıran akTrollerrrr İftira atmak ve karalama kampanyası yapmak ancak size yakışır....Cehennem sizi çağrıyorrrr 184 379 Yanıtla
    Arzum Baskara: Ilk davetlisi sen olcaksin cehemnemin haci dayi 79 105
  • ALI YANIK: Seninleyiz Ekrem Başkan, onların tırıvırı algı operasyonlarını biz kaale almıyoruz, her seçim öncesi bu oyunlara alıştık, aksine daha fazla kenetleniyoruz... 168 340 Yanıtla
    suna genç: rüşvetçiler yakalanıyor inkar mı ediyorsun 170 124
  • Talip Konyali: siz osmanlı tokadına hazır olan inşallah ..az kaldı..az...Murat başkan sizi muradınıza erdirecek az kaldı.. 288 186 Yanıtla
    hüseyin şenel: osmanlı diye diye geberip gidiyoruz hala akılnmadınız o dönem bin dene önce bitti gelecek geliyor geçiyor hala osmanlı diyenler uzaya gideceğini sananlar 73 77 hüseyin şenel: osmanlı diye diye geberip gidiyoruz hala akılnmadınız o dönem bin dene önce bitti gelecek geliyor geçiyor hala osmanlı diyenler uzaya gideceğini sananlar 47 74 GÖKHAN AKMAN: Neden Murat Kurum Anlatsana? 8 10
  • Ali Kublay: Ne yaparsan yap başkan kaybettin kazanamiyacaksin geçti borun pazari 256 131 Yanıtla
    GÖKHAN AKMAN: Geçti Bolu pazarı olacak zır cahil. 21 8
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement