İngiltere'den Ukrayna'daki Agit Misyonuna Destek - Son Dakika
Güncel

İngiltere'den Ukrayna'daki Agit Misyonuna Destek

İngiltere\'den Ukrayna\'daki Agit Misyonuna Destek

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "10 zırhlı araç ve araçlarla bağlantılı iletişim ekipmanı, AGİT'in Ukrayna Rusya sınırını ve ateşkesi izlemesine olanak verecek.

18.11.2014 11:21

İngiltere, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'na destek kapsamında bu ülkeye gözlemci ile 1,2 milyon sterlin değerinde 10 zırhlı araç ve iletişim ekipmanı göndereceğini duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkesinin Ukrayna halkı ve hükümetinin yanında olduğunu belirterek, "Biz AGİT misyonuna sağlanan katkıda lider ülkelerden biriyiz. 10 zırhlı araç ve araçlarla bağlantılı iletişim ekipmanı, AGİT'in Ukrayna-Rusya sınırını ve ateşkesi izlemesine olanak verecek" ifadesini kullandı.

Ukrayna hükümeti ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında ateşkes sağlanması için eylülde imzalanan Minsk protokolünün uygulanabilmesi bakımından AGİT'in hayati önem taşıyan bir rolü bulunduğunu hatırlatan Hammond, "Misyona gönderilen İngiliz görevlilerin sayısını önemli ölçüde arttırıyoruz. Geçen hafta Ukrayna'ya sekiz İngiliz gözlemci gitmişti. Bu ay sonuna kadar üç gözlemci daha göndereceğiz. Bazı ortaklardan gelen önemli bağışları görmek beni teşvik etti. Tüm AGİT üyelerinin Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'na katkı sağladığını görmeyi umuyorum" değerlendirmesini yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, İngiltere'nin misyona yaptığı son katkının, İsviçre Konfederasyonu ve AGİT Dönem Başkanı Didier Burkhalter'in AGİT Dışişleri Bakanları'na yaptığı personel, para ve ekipman gönderme çağrısına doğrudan cevap olduğunu belirterek, zırhlı araçların gönderilmesi için ilk olarak parlamentonun onay vermesi gerektiğini hatırlattı.

İngiltere daha önce AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun bütçesine 1,9 milyon sterlin bağışta bulunmuştu. Misyonda halihazırda 20 İngiliz gözlemci bulunuyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'den Ukrayna'daki Agit Misyonuna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement