İnternetten Kapıcılık Hizmeti - Son Dakika
Güncel

İnternetten Kapıcılık Hizmeti

İnternetten Kapıcılık Hizmeti

İzmirli iki genç, Türkiye'de ilk ve tek online kapıcılık sistemini uygulamaya koyarak internetten alışverişe farklı bir boyut kazandırdı.

26.11.2011 11:57

İzmirli iki genç, Türkiye'de ilk ve tek online kapıcılık sistemini uygulamaya koyarak internetten alışverişe farklı bir boyut kazandırdı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü mezunu Atilla Altay ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Deniz Çırpan, kafa kafaya vererek fikir geliştirip ardından bunu projede somutlaştırdı. Gençlerin projesi, KOSGEB tarafından teşvik ödülü aldı. Gençler, bununla da kalmadı ve projelerini hayata geçirdi.

Gençlerin hayata geçirdikleri proje ise kapıcılığa farklı bir boyut getirmek. Kurdukları www.ekapici.com sitesinde temizlik malzemelerinden, yiyecek içeceklere, ev yapımı yemeklerden hamur işlerine, bakliyat ürünleri, yağlar, gazete, dergi, ekmek, konserveler, kadın pedi, prezervatif, sağlık ve temizlik ürünlerine kadar her şey sipariş edilebiliyor. Genç girişimciler, yemek siparişlerinde en popülerin 'nohutlu tavuklu pilav' olduğunu söylüyor. Sisteme sipariş verilen ürün, yarım saat içinde kapıda oluyor.

DERS NOTLARI SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ

Atilla Altay ve Deniz Çırpan, yemek siparişinin yanında üniversite öğrencileri arasında daha da fazla ilgi göreceğini bekledikleri 'ders notlarını' da isteyenlere servis edebiliyor. Derslere düzenli giren ve not tutan öğrencilerle anlaşarak isteyenlere ders notlarını yine yarım saat içinde ulaştırabildiklerini söyleyen genç girişimciler, sistemin bu ayağını daha da geliştireceklerini ifade etti.

Atilla Altay, "Öğrencilik yıllarımda KOSGEB'den uygulamalı girişimcilik eğitimi aldım. Uzun bir eğitimin ardından KOSGEB'den kazandığım teşvik ödülü, ilgi alanlarından yola çıkarak tasarladığım bu projeyi hayata geçirmemize fırsat verdi. Arkadaşım Deniz Çırpan ile projemizi hayata geçirdik. Henüz bir aydır hizmet veriyor olmamıza rağmen üye sayımız 385'e tıklanma sayımız ise 10 bin 862'ye ulaştı. Şimdilik Bornova'da hizmet veriyoruz. Kısa sürede bütün İzmir'e hizmet vermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Cesaret ve çok çalışmakla bu noktaya kadar geldiklerini söyleyen girişimci gençler, yaratıcı fikirleri olan herkesi bu fikirlerini hayata geçirmek için mücadele etmeye çağırdı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnternetten Kapıcılık Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement