İntikam İçin Üç Aylık Adım Adım Takip - Son Dakika
Güncel

İntikam İçin Üç Aylık Adım Adım Takip

İntikam İçin Üç Aylık Adım Adım Takip

İzmir'in Menemen İlçesi'nde iki hafta önce birahane işletmecisi Murat Bel'in otomobilinde öldürülmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

15.10.2013 11:48

İzmir'in Menemen İlçesi'nde iki hafta önce birahane işletmecisi Murat Bel'in otomobilinde öldürülmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kendisi de birahane işleten Nurettin Aslan'ın geçen yıl öldürülen ağabeyinin intikamını almak için 200 bin TL karşılığında tututtuğu 3 kişinin, Bel'i üç ay boyunca adım adım takip ettikleri, işyeriyle evi arasında kullandığı tüm güzergahları tespit edip ona göre saldırı planı yaptıkları öğrenildi.

Menemen Asarlık'taki Zeytinlik Mahallesi 9404 Sokak girişinde iki hafta önce, birahane işletmecisi 32 yaşındaki Murat Bel'in, seyir halindeki otomobili içerisinde öldürülmesinin ardından polis çalışma başlattı. Murat Bel'in ilişkilerini araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, onun 2012 yılının Şubat ayında, Bornova İlçesi'nde kardeşi Ferhat Bel ile kavgaya karıştığı ve burada birahane işletmecisi Mustafa Aslan'ı öldürdükleri ortaya çıktı. Ferhat Bel'in bu olayın ardından tutuklandığı, Murat Bel'in ise tutuksuz yargılandığı belirlendi. Bu bilginin yanı sıra, olay yerinden uzaklaşan otomobilin plakasından da kiralık olduğunu saptadı. Uydu takip sisteminden yeri belirlenen otomobilde ise şüphelilerin düşürdüğü cep telefonu bulundu. Polis, otomobili Adem Binici'nin, sahte kimlikle kiraladığını, ona ise Erkan Başaran'ın referans olduğunu tespit etti. İbrahim Gündoğdu'ya ait cep telefonuyla da birahane işletmecisi Nurettin Aslan'ın sık sık görüştüğü ortaya çıktı.

HER ADIMI İZLENMİŞ

Bornova'da 2012 yılında öldürülen ağabeyinin intikamını almak için kiralık katil tuttuğu ileri sürülen Nurettin Aslan, yakalanıp tutuklandı. Diğer şüphelilerden Erkan Başaran'ın İzmir'de, Adem Binici ve İbrahim Gündoğdu da Bursa'da gözaltına alındı. İşlemlerin ardından tutuklanan şüphelilerin ifadeleri, yeni ayıntıları da ortaya çıkardı.

İlk olarak 200 bin TL'ye anlaşan, ancak cinayet sonrasında para yerine birer daire almayı kabul eden cinayet şüphelilerinin, 3 ay boyunca Murat Bel'i takip ettikleri öğrenildi. Sık sık yakınlarına kendisinin öldürülmek istendiğini söyleyen Murat Bel'in, olay günü de adım adım izlendiği tespit edildi. 3 cinayet şüphelisinin 3 ay süren takip sonrasında, işlettiği birahane ile evi arasında kullandığı güzergahları da belirledikleri Murat Bel'e, otomobilini yavaşlatmak zorunda kaldığı yol ayrımında pusu kurarak saldırı düzenleyip öldürdükleri ortaya çıktı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İntikam İçin Üç Aylık Adım Adım Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement