Irak Ordusu Bağdat Yolunda Kontrolü Yeniden Ele Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Irak Ordusu Bağdat Yolunda Kontrolü Yeniden Ele Geçirdi

Irak Ordusu Bağdat Yolunda Kontrolü Yeniden Ele Geçirdi

Irak emniyet teşkilatı yetkililerinden Kuddüs el-Mezrui, Irak ordusunun Bağdat Samarra yolunda kontrolü yeniden ele geçirdiği belirtti.

17.06.2014 16:21  Güncelleme: 17:07

Irak ordusunun, başkent Bağdat ile ülkenin kuzeydeki Samarra kentini bağlayan yolda kontrolü sağladığı bildirildi.

25 ASKER YARALANDI

Irak emniyet teşkilatı yetkililerinden Kuddüs el-Mezrui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgede terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla çatıştığını belirterek, "Ordu ile IŞİD militanları arasında Bağdat-Samarra yolunda şiddetli çatışmalar meydana geldi. 25 askerin yaralandığı çatışmaların ardından yol IŞİD'in elinden alındı" dedi.

Öte yandan ülkenin Suriye sınırında bulunan Enbar'ın El-Kaim ilçesine bağlı Ramane ve Kerable bölgelerine askeri takviyelerde bulunulduğu belirtildi.

"EL KAİM'İN BÜTÜN BÖLGELERİNİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

El-Kaim Kaymakamı Ferhan Fetihan, takviye birlik ve techizatların bölgeye ulaştığını dile getirerek, IŞİD'e karşı mücadelede hava desteği talebinde bulundu. Fetihan, "Önümüzdeki saatlerde El-Kaim'in bütün bölgelerini özgürleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Ordusu Bağdat Yolunda Kontrolü Yeniden Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement