İstanbul'da Sahte Akaryakıt Operasyonu: 600 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Sahte Akaryakıt Operasyonu: 600 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

İstanbul\'da Sahte Akaryakıt Operasyonu: 600 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte akaryakıt taşıyan tankerlerin izini sürerek Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir imalathanede 600 bin litre kaçak akaryakıtın üretildiğini tespit etti. Operasyon sonucunda 6 şüpheli gözaltına alındı ve 155 bin litre sahte akaryakıt ele geçirildi. İmalathanede yapılan aramada ise 600 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 zanlı adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

12.03.2024 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'a sahte akaryakıt taşıyan tankerlerin izini süren polis, 600 bin litrelik kaçak akaryakıtın Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki imalathanede üretildiğini belirledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, akaryakıt kaçakçılığı ve sahte akaryakıtla ilgili 4 aylık bir çalışma yürüttü.

Sahte akaryakıt taşıyan 5 tankeri tespit eden ve tankerlerde 155 bin litre sahte akaryakıt ele geçiren ekipler, 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ifadelerindeki bilgilerden de yararlanan ekipler, tankerlerin yol güzergahlarında teknik takip uyguladı. Sahte akaryakıtların Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki bir iş yerinden doldurulduğunu belirleyen ekipler, bu adrese operasyon düzenledi ve bir şüpheliyi daha yakaladı.

İş yerindeki aramada, piyasadan toplanan atık madeni yağ, yanıcı özelliğe sahip solvent, tiner ve akaryakıt türevi ürünlerin karıştırılıp işlemden geçirilmesiyle üretilen motorinle benzer özellikte ve "10 numara yağ" olarak tabir edilen 600 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Gözaltında tutulan 7 zanlı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Sahte Akaryakıt Operasyonu: 600 Bin Litre Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement