İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Mahkeme, 4 sanığın tutuklu kaldıkları süreyi ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi

10.10.2013 19:03

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 94'ü tutuklu 205 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Mahkeme, haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 sanığın yakalanmasının beklenmesine, duruşmada sarf ettikleri sözler sebebiyle avukatlar Sinan Zincir, İrfan Aras ile İzzet Taşçı ve sanıklar Feremez Erkan ile Hüsnü Çetin hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, bir önceki celselerde de talep edilen hukuka aykırı olduğu iddia edilen delillerin dosyadan çıkartılması talebinin daha önceden karara bağlanarak reddedildiği için, yeniden karar verilmesine gerek olmadığına hükmetti.

Sanıklar Kerim Taştan, Ahmet Ece, Ahmet Yılmaz, Mustafa Polat'ın tutuklu kaldıkları süreyi ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak tahliyelerine hükmeden mahkeme heyeti, diğer tutuklu 90 sanığın bu hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, 7 Kasım'a ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement