İstanbul Dha - Son Dakika
Güncel

İstanbul Dha

İstanbul Dha

Organizasyon KOMİTESİ BAŞKANI SENDİKA BAŞKANI İLE KONUŞTU BEDAŞ'tan işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçilerden 11 kişilik grup 12.00 sıralarında Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi önüne geldi.

24.09.2014 15:49

Organizasyon KOMİTESİ BAŞKANI SENDİKA BAŞKANI İLE KONUŞTU

BEDAŞ'tan işten çıkarılan Enerji-Sen üyesi işçilerden 11 kişilik grup 12.00 sıralarında Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi önüne geldi. Grup, 'İşten atılan işçiler geri alınsınö pankartı eşliğinde, 'BEDAŞ'ta işçiler kazanacak", "Sermayeye teslim olmayacağız" sloganları attı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BEDAŞ yetkilileriyle görüşmek isteyen işçiler giriş kapısı önünde bekletildi. Bu sırada işçilerin yanına bir süre sonra konferansın organizasyon komitesi başkanı Christina Sternitzke geldi. Sternitzke, burada işçilerle tek tek tokalaştı. Tercümanı aracılığıyla işçiler adına sendika başkanı Ali Duman ile de konuşan Sternizke, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve bazı isimlerin konferansa katılmadıklarını söyledi. Duman ise Sternitzke'ye eylemlerine işçiler işe geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi. Daha sonra Duman'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi içeri girdi. Bir süre içeride kalan Duman ve beraberindekiler çıkışta basın açıklaması yaptı.

İŞTEN ÇIKARTILAN ENERJİ İŞÇİLERİNİN DE SÖYLEYECEK SÖZLERİ VAR

Grup adına açıklamayı okuyan Hakan Değirmenci, eylemlerinin 40'ıncı gününde taleplerini duyurmaya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

'Buradayız çünkü, enerji ticareti ve satışının konuşulduğu bir fuarda bu hizmetleri güvenli bir şekilde yapmak isterken işten çıkartılan enerji işçilerinin de söyleyecek sözleri var. Buradayız çünkü, insanların en yaşamsal ihtiyaçlarından olan enerjiye ulaşım hakkının pazarlık konusu yapılmasına itirazımız var. Buradayız çünkü, bu fuarda sadece enerji değil enerji işçilerinin emekleri de pazarlanıyor. Bu fuarda enerji işçilerinin can güvenlikleri de pazarlanıyor. Buradayız çünkü, bu fuarın her köşesine çalışırken hayatını kaybeden enerji işçilerinin kanı var. BEDAŞ'ta işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması için sürekli olarak girişimlerde bulunduk. Nitekim BEDAŞ'ta taşeron şirket aracılığıyla çalıştırılan Salih Geçer arkadaşımız görev tanımı dışında gerekli eğitim ve koruyucu ekipman olmadan çalışmaya zorlandığı için Mayıs ayında iş kazası sonucu hayatını kaybetti"

İŞÇİLERE KORUYUCU ELBİSE VE EKİPMANLAR VERİLMEYE BAŞLANDI

Yaptıkları basın açıklamaları ve duyurularla taleplerine herhangi olumlu bir yanıt alamadıklarını söyleyen Değirmenci, şöyle devam etti:

"Taleplerimize herhangi olumlu yanıt alamadık. Yasada açık bir şekilde ilan edilen hakkımız kullandığımız için diğer işçilere gözdağı vermek amacıyla öncelikli olarak Avcılar işletmesinden sendikamız üyeleri 2 grup halinde toplam 26 işçi işten çıkartıldı. Ancak sendikamızın ve enerji işçilerinin kararlı duruşu sonucu, BEDAŞ yönetimi daha fazla enerji işçisini işten çıkartamadı. Geldiğimiz noktada ısrarla sürdürdüğümüz mücadelemizin kazanımlarından biri olarak BEDAŞ'ta işçilere koruyucu elbise ve ekipmanlar verilmeye başlandı. Ancak buradan bir kez daha uyarıyoruz bunlar iş kazalarını engellemeye yetmeyecek. Direnişimiz kararlılıkla sürüyor. Değil 40 gün 140 gün olsa bile, 240 gün olsa bile burada olacağız. İşimizi geri alana kadar, BEDAŞ'ta tüm çalışanlar için can güvenliği sağlanana kadar iki elimiz yakanızda olacak. BEDAŞ'ı Soma Madenlerine benzetmenize, Torun Center Şantiyesi'ne benzetmenize izin vermeyeceğiz" Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement