İşten Çıkarılan İşçi Kani Beko'dan Yardım İstedi - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılan İşçi Kani Beko'dan Yardım İstedi

İşten Çıkarılan İşçi Kani Beko\'dan Yardım İstedi

Çatalağzı Belediyesi önünde Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko'dan, işten çıkarıldığını iddia eden Zeki Gülser yardım talebinde bulundu.

03.08.2012 15:41  Güncelleme: 15:45

Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, Çatalağzı'nda dövülen sendika temsilcisi ve belediye işçisi Hasan Cinoğlu ile ilgili basın açıklaması yaptı, belediye önünde işten çıkarıldığını iddia eden bir başka işçi ise sendika temsilcilerinden yardım istedikten sonra fenalık geçirerek bayıldı.

Çatalağzı Belediyesi önünde Genel- İş Sendikası Genel Sekteri Kani Beko'dan işten çıkarıldığını iddia eden Zeki Gülser (40) yardım talebinde bulundu. Gülser daha sonra fenalık geçirdi. Belediye işçileri tarafından sandalyeye oturtulan Zeki Gülser sakinleştirilmeye çalışıldı. Evli ve 2 çocuk babası Gülser, tekrar işine geri dönmek istediğini, çocuklarını ve eşinin perişan olduğunu belirtti.

SENDİKAMIZIN YAŞANAN BU KAVGANIN TARAFI GİBİ GÖSTERİLMESİNİ KINIYORUZ

Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, yaptığı basın açıklamasında, dayak olayının sendikayla bir alakası olmadığını ifade ederek, olayın basın tarafından sendikal bir olay olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu'nda basın açıklaması düzenleyen Kani Beko, şöyle konuştu: "Birkaç gündür Zonguldak Çatalağzı Belediyesi'nde aylar öncesinde yaşanan ancak kamuoyuna basın yoluyla yeni yansıyan ve sendikamızı yaşanan olayların tarafıymış gibi gösteren haberlerle ilgili sizler aracığıyla kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Yaklaşık 2-3 gündür gerek yazılı gerek görsel medyaya, 19 Mayıs 2012 tarihinde Zonguldak Çatalağzı Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim'in belediyede çalışan ve işyeri temsilcisi olan Hasan Cinoğlu'nu 3 adamıyla birlikte dövdüğüne ilişkin haberler yayınlanmaktadır. Yayınlanan bu haberlerde kavga nedeni sendikamız ile imzalanan toplu iş sözleşmesi olduğu belirtilmektedir. Belirtmek isteriz ki sendikamız Genel-İş'in bu kavga ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur."

Olayın yaşandığı tarihin üzerinden yaklaşık 3 ay geçtikten sonra basın yoluyla kamuoyunun gündemine getirilmesinin çok düşündürücü olduğunu anlatan Beko, şunları söyledi: "İyi niyetten yoksundur. DİSK'i ve sendikamızın yaşanan bu olayın tarafı gibi gösterilerek yıpratılmasının hedeflendiğini düşünüyoruz.Çatalağzı Belediyesi arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşme görüşmeleri taraflar arasında anlaşma ile sonuçlandırılmış ve 9 Nisan 2012 tarihinde taraflar arasında imza altına alınarak uygulamaya konulmuştur. Bu gerekçeyle, taraflar arasında yaşanan kavga, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlıkla ilgili yoktur. Ayrıca, yazılı ve görsel medyada çıkan bu haberlerle ilgili sendikamızdan bilgi almadan haber yapılmasını tarafsız ve doğru haber yapma anlayışına uymadığını belirtmek istiyoruz. Bu kavganın tarafları kavganın asıl nedenlerini açıklamaya ve sendikamızın tüzel kişiliğini parti içi siyasi çekişmelerine alet etmemelerini istiyoruz. Yaşanan bu kavganın temel nedeni bize göre parti içi siyasi çekişmelerin ya da yine parti içi çıkar çatışmalarından kaynaklandığına inanıyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılan İşçi Kani Beko'dan Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement