İtalya Dışişleri Bakanı Bonıno: Orantısız Güç Kullanımı Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

İtalya Dışişleri Bakanı Bonıno: Orantısız Güç Kullanımı Kabul Edilemez

İtalya Dışişleri Bakanı Bonıno: Orantısız Güç Kullanımı Kabul Edilemez

- İTALYA Dışişleri Bakanı Emma Bonino, parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'deki gelişmelere ilişkin acil bilgilendirmede bulundu.9 milletvekilinin de söz aldığı oturumda Bonino, "Eski bir dost olarak Ankara hükümetine"...

12.06.2013 17:38

- İTALYA Dışişleri Bakanı Emma Bonino, parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'deki gelişmelere ilişkin acil bilgilendirmede bulundu. 9 milletvekilinin de söz aldığı oturumda Bonino, "Eski bir dost olarak Ankara hükümetine mesajım şudur; Sadece ekonomik gelişme yeterli değil, olgun bir demokrasi de gerek" dedi.

Kendisini sık sıkı "Türk dostu" olarak tanımlarken, son gelişmelerden sonra "Eski bir dost" diye tarif eden Bakan Emma Bonino, mecliste yarım saate yakın süren bir konuşma gerçekleştirdi. İlk olarak Türkiye'de yaşananlar ile 'Arap Baharı'nın karıştırılmasının sadece yüzeysel bir yorum olacağını söyleyen Bakan, "Türkler Arap değil, Taksim de Tahrir değil" diyerek, gerçekleştirilen eylemlerin daha çok 2011 yılında yaşanan Wall Street İşgali ya da bazı Avrupa başkentindekilerle örtüşebileceğini dile getirdi.

İtalya'nın, olgun demokrasiye sahip olan bir Türkiye görme arzusunda olduğunun altını çizen Bonino, "Bu, Türkiye'nin Avrupa Birliği milletvekillerinden Gianluca Pini, tüm bu yaşananlardan sonra Türkiye'yle olan diplomatik ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Pini, Başbakan Erdoğan ve partisinin maskesinin düştüğünü belirterek, "Siyasi İslam'ın Avrupa'da yeri yok. Türkiye Avrupa'ya benziyor mu? Tüm göstergeler ters yönde giderken nasıl onu entegrasyon için zorlarız? Biz Erdoğan'ın gerici, İslamcı geçinen bir rejimin öncüsü olan modeline karşıyken, orada protestolar yapan gençlerin yanındayız" diye konuştu. Pini, Türkiye'yi kucaklamalarının arkasında rant lobisi ve üretimlerinin yaygınlaştırılmasının yattığını da söyledi.

POLİSİN TECAVÜZÜ VAR MI SORALIM

Bir diğer milletvekili Federica Mogherini ise, Bakan Bonino'ya, "Gezi Parkı'nda, bazı polislerin kadın eylemcilere tecavüz ettiği söyleniyor. Bunu Türk yetkililere sorabilir misiniz?" dedi.

Oturumun ardından, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından jet bir yalanlama geldi ve "Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor" denildi.

EÇ,EB(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya Dışişleri Bakanı Bonıno: Orantısız Güç Kullanımı Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement