İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi\'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası

İZBAN tanıtım filmine ilişkin bilirkişi raporunun Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Reklamcılar Derneği'nden oluşturulacak bir heyet tarafından hazırlatılmasına karar verildi

10.09.2013 16:38

10.09.2013 - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin davada, davaya konu olan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi İZBAN'ın tanıtım filmiyle ilgili bilirkişi raporunun Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Reklamcılar Derneği tarafından belirlenecek heyet tarafından hazırlatılmasına karar verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davanın 6'ıncı duruşmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı sanıklar ve avukatların yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Oğuz Oyan katıldı.

Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, İZBAN tanıtım filmiyle ilgili bilirkişi raporu istenen MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin konu hakkında yetkin olmadığını bildirmesi üzerine sanık avukatlarının da talebiyle bilirkişi raporunun verilmesi için Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin belirleyeceği 3 ve Reklamcılar Derneği'nin belirleyeceği 2 kişiden oluşacak 5 kişilik heyete raporun hazırlatılmasına karar verdi.

Savcının sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasıyla ilgili talebin bulunduğunu ifade etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Kargılı, önceki duruşmada adli kontrol kararının kaldırıldığını hatırlattı.

Duruşmada, sanık avukatlarının Çankaya Katlı Otoparkı ihalesiyle ilgili kamu zararı bulunup bulunmadığı yönünde bilirkişi raporu alınması talebi, dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddedildi.

Öte yandan davanın ilk duruşmasında ihbarcı sıfatıyla ifade eden Cem Cevahir Kiraz'ın ifadesinde baskı altında kaldığı ve söylemek istediklerini anlatamadığı gerekçesiyle tekrar ifade verme talebini de Mahkeme Başkanı Kargılı, ihbarcının ilk ifadesinde anlattıklarının mahkeme için yeterli görüldüğü, tekrar ifadesinin alınmasında hukuki yarar görülmediği gerekçesiyle reddetti.

Dava, 28 Kasım 2013'e ertelendi.

Kocaoğlu'nun açıklaması sloganlarla kesildi

Duruşma sonrası adliye önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, duruşma öncesi bir karar beklemediklerini, İZBAN tanıtım filminin bilirkişi raporu gelmediği için duruşmanın erteleneceğini bildiklerini ifade etti.

Bu sırada Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili davanın ilk duruşmasında sanıklara destek olmak amacıyla adliye önünde toplanan grup slogan atmaya başladı. Kocaoğlu, açıklamasına devam edemeden aracına binerek ayrıldı.

Grubun Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sloganlardan sonra "İzelman işçisi yalnız değildir" ve "İşçi Düşmanı Kocaoğlu" sloganına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement