İzmir'deki Sahil Projesine Kılıçdaroğlu Övgüsü (4) - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Sahil Projesine Kılıçdaroğlu Övgüsü (4)

İzmir\'deki Sahil Projesine Kılıçdaroğlu Övgüsü (4)

CHP İzmir Kongresi'nde açılış konuşmasını Yüksel Çakmur yaptı.

03.06.2012 20:37

İzmir'deki SAHİL PROJESİNE KILIÇDAROĞLU ÖVGÜSÜ (4)

İZMİR KONGRESİNDEN NOTLAR

CHP İzmir Kongresi'nde açılış konuşmasını Yüksel Çakmur yaptı. Çakmur, kendine özgü heyecanlı konuşmasıyla salonu coşturdu. CHP eski İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, 80 yaşında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı. Bulgun'un, kendisine verilen plaketi alırken, "Tabutuma altı oklu parti bayrağı asın" sözleriyle duygulanan partililer, uzun süre alkışladılar.

Adaylara Divan Başkanlığı'na resmen başvurmaları için üç saat süre tanındı. Levent Eyipişiren ofisinde anahtar listesini hazırlarken bazı partililer kulislere, "Eyipişiren, hastaneye kaldırıldı" iddiasını yaydı. Telefonla ulaştığımız Eyipişiren, "Hastaneye kaldırılmadım. Rakiplerim önünü kesmek için yapıyor" dedi ve eşini koluna takıp salona döndü.

Kongrede Levent Eyipişiren, Tacettin Bayır ve Ali Engin aday olurken, iki aday ise gereken imzalı toplayamadı. Üç adaylı CHP İzmir İl Kongresi'nde heyecan ve coşku eksik kaldı. Kongrede zaman zaman yükselen tansiyon, Cumhuriyet mitinglerini yöneten Birgül Ayman Güler'in sakinliği ve uzlaşmacı yaklaşımıyla yatıştırıldı. Güler, partililere, "Slogan atın ancak adaylar konuşurken onları konuşamayacak duruma getirmeyin" dedi.

Kadınlar ellerinde bayraklarla, CHP şarkıları eşliğinde tribünlerde dans etti. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, salona girerken destek verdiği aday Ali Engin'in elini havaya kaldırdı.

Kongrede en etkileyici konuşmayı Bayır yaptı. Ali Engin konuşmasını önündeki metinden okuyarak yaparken, rakipleri doğaçlama konuştu.

APARTMAN VE İŞYERİ TEMSİLCİĞİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanlığı'na aday olan Ali Engin, seçildiğinde yapacaklarını şöyle anlattı:

"İzmir'e partimizin iktidarda olduğu Büyükşehir, ilçe ve yerel yönetimlerin çalışmalarını etkin ve yaygın tanıtacağız. Belediye meclis üyelerinin sürekli yerel yönetim çalışma grubu kurulacak. Çalışmaların eşgüdümüne katkıda bulunacağız. İl ve ilçe danışma kurulu toplantıları hayata geçirilecek. Ortak akılla yöneteceğiz. Apartman ve işleri temsilciği etkinliğini artıracağız. Sandık örgütlemelerine ağırlık vereceğiz. Her sandıkta en az 10 üyenin görevlendirilmesini sağlayacağız. Üye sayımızı en kısa zamanda 150 bine çıkaracağız. Kadınlar ve gençler seçimlerde başarının anahtarı onlara değer vermekten geçmektedir. Ev kadınları siyasallaştırılacak. Aktif üye kampanyaları ile kadın üye sayısını iki katına çıkaracağız. İl gençlik kolları üniversite gençleri, işsiz gençlerle kucaklaşacak. Akın var güneşe akın. Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın" dedi.

Levent Eyipişiren şöyle konuştu:

"Aktif üye sayısını artırmamız gerekiyor. Siyasi çalışma yaptığımızı sanıyoruz ancak oy getirici faaliyette bulunmuyoruz. Gecekonduda seçim çalışması yaparken 'ayakkabılarımızı çıkarın, parfüm sıkmayın, çıkarken elinizi kolonyalı mendille silmeyin' yazılı broşürler dağıtıyor. Bizler gecekondularda nasıl propaganda yapılacağını anlatmayacağız. Gecekondudaki vatandaşın CHP'de siyaset yapmasının yolunu açacağız. Siyaset tabanını genişletmek zorundayız. Bu partide likayat ön plana çıkacaktır. Kimse ötekileştirilmeyecek. CHP yüzünü dışa dönmeli. Genel Başkan sıfır oy çektiğimiz köyleri özellikle seçti. CHP'liler hiç oy alamadıkları yerlere gitmeli. İzmir'de AKP'nin kadına bakışını doğru örgütlemeliyiz. AKP'nin genel başkanı 'Sezaryen yasaklanmalı' diyen Recep Tayip Erdoğan, CHP'nin de 'Bir çocuk yatağa aç girmeyecek' dediği için Kemal Kılıçdaroğlu'dur."

ÖRGÜT ÖNSEÇİM DİYE BAĞIRIRKEN NEDEN ATAMA DAYATTINIZ

Tacettin Bayır, 101 bin oy farkını son seçimde 174 bine çıkardıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçimlerde bu farkı en az 250 bine çıkaracağız. Solculuk şeytanın oyunun bozmaktır. Biz bu oyunu bozacağız. Biz yenileşmeden yana olacağız. Parti içi demokrasi anlayışını adamcılığı reddettim. Kimsenin adayı olmadım. Dik durdum. Omurgalı durdum örgütümün sağduyusuna inanan bir partiliyim. Bu örgütün vicdanın sesi olduğum için il başkan adayı oldum. Bu nedenle emek verenlere de değerini vereceğinden eminim. Parti içi seçim sürecinde ortaya koyduğumuz demokratik tavır aday çokluğundan da belli. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Örgüt listesini çıkaramadı çünkü örgüt kendisinin elini sıktığı isimleri listede görmek istiyordu. Örgütten gelen isimler olduğu gibi bir de bu işin mutfağında olanlar var. Örgüt önseçim diye bağırırken Parti Meclisi'nde neden bize atama dayatıldı. Yapaycılıktan taklitçilikten adamcılıktan yana olmamalıyız. Devrimci özümüzü reddetmemeliyiz. Suflörsüz siyaset yapmalıyız. Siyasette yalancı meme aramamalıyız. Rotayı belirleme dönemi kapanmıştır. Akıl verenlere değil emek ve güç verenlere ihtiyacımız var. Örgütün adayı olarak karşınıza çıktım kendimi sizlere teslim ediyorum siz CHP'liler özgür iradelerinizle asla ipotek koydurmazsınız. Çalışanla çalışmayanı mutlaka ayırt edersiniz. Çare sizsiniz."

ÇARŞAF LİSTE ADAYLARI ARTIRDI

CHP'nin çarşaf liste ile yaptığı kongrede il başkan adaylığı için üç, 30 kişilik il yönetim kurulu üyeliği için 169, dokuz kişilik il disiplin kurulu üyeliği için 49, 52 kişilik kurultay delegeliği için 169 kişi aday oldu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Sahil Projesine Kılıçdaroğlu Övgüsü (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement