İzmit'e Yeni Bir Yaşam Alanı Kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

İzmit'e Yeni Bir Yaşam Alanı Kazandırılıyor

İzmit\'e Yeni Bir Yaşam Alanı Kazandırılıyor

Büyükşehir tarafından hayata geçirilecek İzmit Belediyesi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, kentte yeni bir yaşam alanı oluşturacak

31.08.2012 09:08

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'e yeni yaşam alanları oluşturmak için başlattığı çalışmalar, bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın katılımıyla yapılan toplantıda İzmit Belediyesi önünde ve çevresinde yapılacak düzenlemeyle ilgili esnafa bilgi verildi.

KENTSEL TASARIM PROJESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanacak ''İzmit Belediyesi Yakın Çevresi ve Cumhuriyet Parkı Kentsel Tasarım'' çalışmaları, düzenlenen bir toplantıyla Belsa ve çevre esnafıyla paylaşıldı. Başkanlar Karaosmanoğlu ve Doğan'ın nezaretinde düzenlenen toplantıda Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Altay, teknik yetkililer, Belsa ve çevre esnafı hazır bulundu.

PROJE MALİYETİ 5 MİLYON TL

Esnafın geniş ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantı Fen İşleri Daire Başkanı Altay'ın sunumuyla başladı. Altay, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumunda projeyle ilgili detayları paylaştı. Beş ayrı etaptan oluşması planlanan projeye göre toplam 910 metre uzunluğundaki A. Yüksel ve İstiklal Caddelerinde fiziki ömrünü tamamlayarak deformasyona uğramış 24.160 metrekare üst yapı yenilenerek, vatandaşın hizmetine sunulacak. KDV dahil 5.164.692 TL'ye mal olması planlanan proje kapsamında İzmit Belediyesi önü, Belsa Plaza arkası, Cumhuriyet Parkı, Fethiye ve İstiklal Caddeleri kesişimi ve Eski Hamam Sokak'ta ayrı ayrı çalışma yapılacak.

A.YÜKSEL VE ALEMDAR TEK YÖN

Toplamda 22.467 metrekarelik alanı kapsayan Belsa proje alanında 13.230 metrekare granit plak, 4.050 metrekare bazalt plak, 1.750 metrekare küp taş kullanılacak. 1.970 metre engelli yürüyüş bandının yer alacağı projede 86 adet askı tipi ledli aydınlatma direği kurulacak. Proje dahilinde güzergah düzenlemesi de yapılacak. Buna göre Belsa Plaza'nın önünden geçen ve halen gidiş-geliş olan A. Yüksel Caddesi'nin İnönü Caddesi'ne çıkışta(kuzey istikametinde) tek yön olması, yine Alemdar Caddesi'nin de Cumhuriyet Caddesi'ne inişte(güney istikametinde) tek yönlü olması planlanıyor.

ESNAF MAĞDUR EDİLMEYECEK

Öte yandan iş kapsamında 520 metre yağmursuyu drenaj hattı yapılacak, aydınlatmalar yenilenerek trafo yer altına alınacak, görme engelli vatandaşlar için özel yürüyüş taşları ve fiziksel engelli vatandaşlarımız için iniş ve çıkış rampaları yapılacak. Toplantıda açıklamalarda bulunan Fen İşleri Daire Başkanı Altay, vatandaşı ve esnafı mağdur etmemek için projenin tamamı yerine önceden belirlenen 100-150 metre gibi kısa kesimlerde açma ve kapama işlerinin yapılacağını, ayrıca genel itibariyle mevcut kotlara göre yükseltme olmayacağını dile getirdi.

CUMHURİYET PARKI'NA AYRI PROJE

İSU'nun da projeyle eş zamanlı olarak İstiklal Caddesi'ndeki mevcut içme suyu hattını yenileyeceğinin vurgulandığı toplantıda İzmit Belediyesi'nin Cumhuriyet Parkı'nda yaptığı çalışmaya entegre olarak parkın otobüs duraklarının bulunduğu ön tarafında da proje yapılacağı ifade edildi. Buna göre 1.700 metrekarelik Cumhuriyet Parkı Proje alanında 1.550 metrekare granit plak, 50 metrekare bazalt plak, 100 metrekare görme engelli taşı kullanılacak, ayrıca ledli aydınlatma, ağaç aydınlatma, merdiven aydınlatma tiplerinde toplam 90 aydınlatma konulacak.

DOĞAN: UZUN ÖMÜRLÜ VE KALİTELİ

Daire başkanı Altay'ın sunumunun ardından söz alan İzmit Belediye Başkanı Doğan, çok önemli bu proje için uzun bir hazırlık döneminden geçildiğini ve uygulamaya hazır hale geldiğini dile getirdi. Doğan, büyük bir emeğin ürünü olarak değerlendirdiği proje için başta Başkan Karaosmanoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğan, projede en kaliteli malzemelerin kullanılacağını ve uzun ömürlü olacağını da vurguladı.

KARAOSMANOĞLU: ESNAFIN HİZMETİNDEYİZ

Toplantıda söz alan Başkan Karaosmanoğlu da, ''İzmit'e Kocaeli'nin gözbebeği gibi bakıyoruz. Hem İzmit, hem de çevresi, köyleriyle birlikte gelişiyor, dönüşüyor, sağlıklı bir kent haline geliyor. Tüm bunları yaparken enerjimizi halkımızdan ve esnafımızdan alıyoruz. Bu şehir ve bu şehrin halkı her şeyin en güzeline layıktır. Burada güzel bir projeyi birlikte yürüteceğiz ve örnek bir çalışma yapacağız. Esnafımızın yanındayız ve hizmetindeyiz'' ifadesini kullandı.

ESNAFIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINDI

Başkan Karaosmanoğlu'nun esnafın ve vatandaşların projeyle ilgili görüş ve önerilerine de her zaman açık olduklarını dile getirdiği toplantının sonunda Belsa ve çevre esnafı da söz aldı. Projeyi çok beğendiklerini ve tamamlandığı zaman ortaya güzel bir eserin çıkacağına inandıklarını dile getiren esnaf, görüş, temenni ve önerilerini dile getirdi. Başkanlar Karaosmanoğlu ile Doğan, esnaftan gelen önerileri tek tek not aldı. Başkan Karaosmanoğlu, esnaftan gelen bu önerilerin projeye önemli katkı sunacağını dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmit'e Yeni Bir Yaşam Alanı Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement