İztuzu Plajı'ndaki 10 Deniz Kaplumbağası Tedavilerinin Ardından Denize Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

İztuzu Plajı'ndaki 10 Deniz Kaplumbağası Tedavilerinin Ardından Denize Bırakıldı

İztuzu Plajı\'ndaki 10 Deniz Kaplumbağası Tedavilerinin Ardından Denize Bırakıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlanan 10 deniz kaplumbağası, doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve DEKAMER Müdürü Yakup Kaska katıldı. Kaplumbağaların denize bırakılmasıyla birlikte denizlerin ve çevrenin korunması için önemli bir adım atıldı.

29.10.2023 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER), tedavileri tamamlanan 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı.

DEKAMER'de tedavisi tamamlanan 10 deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanına bırakılması için İztuzu Plajı'nda etkinlik düzenlendi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, DEKAMER Müdürü Yakup Kaska ile görevliler katıldı. Vali Akbıyık, "Kaplumbağaları yaşatıyoruz ki denizlerimiz ve çevremiz yaşasın. 100'üncü yılda 10 kaplumbağayı denize bıraktık" dedi. Konuşmalarından ardından çeşitli nedenlerle yaralanarak merkezde tedavisi tamamlanan 'Lansinoh', 'Güzel İzmir', 'Derin Deniz', 'Günışığı', 'Negan', 'Nimet', 'Michel', 'Denizmir', 'Yonca' ve 'Armoni' isimleri verilen deniz kaplumbağaları denize bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İztuzu Plajı'ndaki 10 Deniz Kaplumbağası Tedavilerinin Ardından Denize Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement