Kabataş'taki Saldırı İddiası - Son Dakika
Güncel

Kabataş'taki Saldırı İddiası

Kabataş\'taki Saldırı İddiası

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Bir kadın 'incitildim, şiddete uğradım, taciz edildim' diyorsa bu beyan esastır, bunun dışında konuşanlar boş ve lüzumsuz konuşuyor demektir" "Başka yerlerden kareler arayarak, bunu takla attırmaya çalışmak da sağlıklı bir şey değil. Böyle bir habercilik anlayışı da.

15.02.2014 15:34

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına saldırıldığı iddiasıyla ilgili, "Bir kadın 'incitildim, şiddete uğradım, taciz edildim' diyorsa bu beyan esastır, bunun dışında konuşanlar boş ve lüzumsuz konuşuyor demektir" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortada bir mağdurun olduğunu, Zehra Develioğlu'nun kendisine olayı soran gazetecilere başına gelenleri anlattığını, bir parti ya da kurumu suçlamadığını söyledi.

Saldırı iddiasıyla ilgili Develioğlu'nun psikolojik zarar gördüğüne dikkati çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

"İster başı örtülü ister başı açık, ister solcu ister sağcı, ister ateist ister Müslüman Türkiye'de ya da dünyanın neresinde olursa olsun bir insan, ister kadın ister erkek 'Benim başıma böyle bir şey geldi' dediğinde insan olan, vicdanı olan herkesin bu beyanı esas alması gerekir. 'Bu ülkede bunlar olmamalıdır' demesi gerekirken, başörtülünün böyle bir şeyi yaşamasını, yaşamamış göstermek için bir gayret görüyorum. Bunun medya namusuyla irtibatı nedir bilemiyorum. Medyanın da dürüst olma gibi bir şeyi olması lazım.

Bunu haber yapma biçiminde de zulme uğrayanın yanında yer almak dururken hiç değilse şerefsizin, adinin, hırsızın, şiddet yapanın yanında yer almamak bunların avukatı konumuna gelmemek lazım. Burada iki yönlü bir çifte standart var. Bir kadın 'incitildim, şiddete uğradım, taciz edildim' diyorsa bu beyan esastır, bunun dışında konuşanlar boş ve lüzumsuz konuşuyor demektir. Başka yerlerden kareler arayarak, bunu takla attırmaya çalışmak da sağlıklı bir şey değil. Böyle bir habercilik anlayışı da yanlış bir şeydir."

- Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Mobbingtir"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  yaşananların ve öncesinin kısa bir görüntü ile gösterilerek, bu tarz yorumların yapılmasıyla olayı gerçekleştirenleri aklamaya yönelik algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Zehra Develioğlu'nun, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir tavır, üslup içerisinde bulunmadığına emin olduğunu vurgulayan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Zehra Develioğlu, bu olayların mağdurudur. Yapılanlar, çocuğuyla beraber yaşadığı büyük bir saldırıdır. Bu saldırılar bazen fiili olarak olmasa da bir mobbingtir. Dolayısıyla bir kadına değil bir insana yapılmayacak uygulamalar olduğu için ben son görüntülerle Gezi olayları üzerindeki olumsuz kanaatleri ortadan kaldırmaya yönelik bir algı oluşturulduğunu düşünüyorum. O, yaşanmıştır. O gün, bu meselelerin kendi üzerinden tartışılmasına karşı çıktığı için Zehra Hanım, bir süre kimliğini, ailesini saklamak zorunda kalmıştır. Kendisinin verdiği röportajda da bu nasıl bir linçle karşı karşıya kaldığını uzun uzun anlatmıştır. O zaman da zaten mümkün olduğu kadar kendisini değil yaşananlara karşı kamuoyunda bir duyarlılık oluşturmak için bunları paylaştığını ifade etmiştir. Ben Zehra Hanım'ın söylediklerinin ve bugünkü açıklamalarının da dikkate alınmasını istiyorum. Zehra Hanım'ın kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir tutum içinde bunu kurguladığını asla düşünmüyorum. Yeni bir algı değiştirme operasyonuyla karşı karşıyayız diye düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kabataş'taki Saldırı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement