Kadın Cinayeti Davasında Karar - Sakarya - Son Dakika
Güncel

Kadın Cinayeti Davasında Karar - Sakarya

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emine Yayla'nın annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile avukat Leyla Ekmen Epözdemir'in açıklamaları Sakarya'da eşini öldürdüğü iddiasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Süleyman Yayla'ya, yeniden görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

08.03.2016 19:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emine Yayla'nın annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile avukat Leyla Ekmen Epözdemir'in açıklamaları Sakarya'da eşini öldürdüğü iddiasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık Süleyman Yayla'ya, yeniden görülen davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yayla ile bıçaklayarak ölümüne neden olduğu eşi Emine Yayla'nın (17) annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz, avukatlar ile tarafların yakınları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Yayla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunun farkında olduğunu söyledi.

Kendisini doğuran bir anne ve bir kızının olduğunu ifade eden Yayla, "Böyle olmasını istemiyordum. Ben eşimi severek hayatımı onunla birleştirdim. Olaydan önce çocuğumuzun soyunun benden gelmediği yolundaki beyan ve iddialar benden kaynaklanmadı. Tüm bu gerçeklerin dikkate alınmasını istiyorum. Mütalaayı kabul etmiyorum, pişman olduğumu bildiriyorum ve böyle olmasını istememiştim" diye konuştu.

Daha sonra taraf avukatlarının talep ve savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, sanık Süleyman Yayla'yı "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

"Güzel bir karar çıktı"

Anne Ülkü Yılmaz, duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yanının üzüldüğünü ama sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı için mutlu olduğunu bildirdi.

Kızını torunuyla yaşatacağını belirten Yılmaz, "Ölmedi diyorum bana bir hatırasını bıraktı, onun yavrusu. Şu an gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum adalet yerini buldu diyorum. Dünya Kadınlar Günü olaraktan güzel bir karar çıktı. Allah razı olsun devletimizden, adaletimizden" şeklinde konuştu.

Baba Hasan Yılmaz da verilen ceza nedeniyle çok mutlu olduğunu, ağırlaştırılmış hapis cezası kararını beklemediklerini bildirdi.

"Verilen ceza yüreklerimize su serpti"

Yılmaz ailesinin avukatı Leyla Ekmen Epözdemir, her gün bir kadının cinayete kurban gittiği ortamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamadıklarını vurgulayarak, "Sadece 8 Mart'ta kadın cinayetlerine kurban giden tüm kadınları anıyor ve rahmet diliyoruz. Bu davada da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesi yüreklerimize su serpti. Umarım bu karar bütün kadın cinayetlerine emsal olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcileri de duruşma salonu ve adliye önünde hazır bulundu.

Adapazarı ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Yayla, 12 Kasım 2012'de eşi Süleyman Yayla tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, sanık Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince 24 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Karar daha sonra Yargıtay 1. Ceza Dairesince bozulmuştu.

Kadın Cinayeti Davasında Karar - Sakarya
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadın Cinayeti Davasında Karar - Sakarya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement