Kadın Traktör Sürücülerine Reflektör Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Kadın Traktör Sürücülerine Reflektör Dağıtıldı

Kadın Traktör Sürücülerine Reflektör Dağıtıldı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı.

26.06.2014 13:39

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı.

Karacabey Ziraat Odası tarafından başlatılan "her traktöre bir reflektör" kampanyası çerçevesinde Karacabey Şehit Kenan Gülmez Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, Karacabey'in Bursa'nın en önemli tarım ilçesi olduğunu ifade ederek, "Bu da trafikte büyük yoğunluk anlamına gelmektedir. Çiftçilerimiz tarlada çamur içinde çalıştıklarından ötürü bazı aksaklıklar olabiliyor. Ama bizim reflektör konusundaki hassasiyetimizi biliyorsunuz. Daha evvel de traktör sürücülerimize ücretsiz olarak reflektör dağıttık" dedi.

Trafiğin öneminde dikkat çeken Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da, "Hepimiz trafiğin içindeyiz. Bir gün yaya, bir gün sürücü, bir gün yolcu olarak trafikteyiz. Bazen de istemesek de sevdiklerimizi kazalarda kaybediyoruz. Bunun için trafikte önce kendi can güvenliğimizi, sonra diğer sürücülerin ve yayaların can güvenliğini sağlamak için reflektör dağıtıyoruz. Sizinde hassasiyetinizi biliyoruz, ama bazı traktörler tarladan çamurlu çıkıyorlar ve dolayısıyla lambaları görünmüyor. Reflektör takmayınca kazaya sebebiyet veriyorlar. Bizim gayemiz ceza yazmak değil, sizin can ve mal güvenliğinizi sağlamak" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ise, Bursa'da 54 bin 500 traktör olduğunu, ölümlü kazaların yüzde 12'sini traktör kazalarının teşkil ettiğini belirtti. Karslıoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü kazaların yüzde 50 azaltılması planını sundu, biz de ülke olarak bunu onayladık. Türkiye'de 26 il pilot bölge ilan edildi, bunlardan biri de Bursa. Bizler 2020 yılına kadar Bursa'da trafik kazalarını yüzde 50 azaltacağız" dedi.

Karslıoğlu, 2012 yılında traktörlerin karıştığı ölümlü kazanın 7, yaralamalı kazanın 21, 2013 yılında ölümlü kazanın 2, yaralamalı kazanın 47, 2014 yılının ilk altı ayında ölümlü kazanın 2, yaralamalı kazanın 19 olduğunu belirterek, traktör sürücülerine "Reflektör tak, hayata bak" şeklinde seslendi.

Tören sonunda Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindekiler, kadın ve erkek çiftçilerle beraber traktör römorklarına reflektör taktı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadın Traktör Sürücülerine Reflektör Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement