Kadına Karşı Şiddette Büyük Artış Var - Son Dakika
Güncel

Kadına Karşı Şiddette Büyük Artış Var

Kadına Karşı Şiddette Büyük Artış Var

CHP'li Güven, İngiltere'de gurbetçi kadınlarla buluştu.

16.03.2012 11:36

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven İngiltere'de CHP Londra Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde gurbetçi kadınlarla buluştu. Türkiye'de ve dünyada kadının konumu ve sorunlarına dair gelişmeleri değerlendiren Milletvekili Güven, Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve kadına yönelik şiddetin, Türkiye'nin de başlıca sorunları olduğunu ifade etti.

Kadına Karşı Şiddette Büyük Artış Var

İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı etkinliklerde gurbetçi kadınların sorunlarını dinleyerek, çözüm önerileri için görüş alışverişinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, AKP Parti hükümetinin iktidarda olduğu 2002 yılından bu güne kadına karşı şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağduru kadınların korunması ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında bütüncül, entegre ve koordineli politikaların uygulanması konularında Türkiye'nin başta Avrupa olmak ülkeleri olmak üzere çok sayıda dünya ülkesinin gerisinde olduğunu belirterek, AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından günümüze kadına karşı şiddette büyük bir artış söz konusu olduğunu söyledi.

Sorunları Meclis Gündemine Getireceğim

İzmir Milletvekili Hülya Güven, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadın erkek eşitliğinin Türkiye'nin aydınlık geleceğinin ve demokrasinin garantisi olduğuna inandığını, CHP'nin iktidarında kadın erkek her yurttaşının her alanda eşit olduğu bir Türkiye yaratılacağını vurguladığı konuşmasında açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Cumhuriyet Halk Partisi, Topluma ve toplumu oluşturan tüm bireylere en fazla önem veren partidir. Dolayısıyla kadın haklarının savunulmasına, kollanmasına ve kadın erkek her yurttaşının her alanda eşit olduğu bir Türkiye yaratma idealine önem veren parti olarak CHP'nin 'Ev kadınlarının Hesabına Ödenecek Destek Fonu' geliştirerek bu konuda dengesizliğe çözüm önermektedir. Türkiye'de çalışan emekçi kadınlar, aldıkları düşük ücretler yanında 'ücretsiz isçilik' anlamına gelen ev kadınlığı gibi toplumsal açıdan da hayati önem taşıyan bir işlevi yürütmektedirler. Bunun yanı sıra hukuk sistemimizdeki boşluklar ve ataerkil gelenekler dolayısıyla kadınların aile içi şiddet ve taciz gibi olaylarla ekonomi dışı bir baskılara da maruz kalmaktadırlar. AKP hükümetinin samimiyetsizliğinden dolayı özellikle son dönemde kadın hakları konusunda en geri sıralarda yer alan ülkeler arasına katılmıştır. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak, sizlerden güç alarak, aramızdaki dayanışmayı güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve kadına yönelik şiddetin çözümü ve bu konularla ilgili yasalarının çıkması ve çıkan yasaların da uygulanması için mecliste mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadına Karşı Şiddette Büyük Artış Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement