Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı

Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı

MARDİN'de Şehit Düşen 3 Askerden Biri Olan Hacı Ahmet Efil'in Cenazesi Beşbucak Köyü'nde Toprağa Verildi.

09.08.2010 18:17

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen 3 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil'in cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'ne bağlı Beşbucak Köyü'nde toprağa verildi.

Gaziantep Havaalanı'na uçakla getirilen 25 yaşındaki Hacı Ahmet Efil'in cenazesi konvoy eşliğinde doğduğu Beşbucak Köyü'ne getirildi. 6 ay önce ev hanımı Gülsüm Efil ile yaşamını birleştiren şehidin cenazesi son kez baba ocağına geldiğinde ağıtlar yükseldi. Burada baba 60 yaşındaki Yahya ve anne 51 yaşındaki Fatma Efil oğullarından 'helallik' aldı. Eşinin Uzman Çavuş üniformasını giyen Gülsüm Efil de baba evine gelip kayınvalidesi Fatma Efil ile birbirlerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baba Yahya Efil ise metanetli görünmeye çalıştı.

YİĞİDİM SENİ ÇOK SEVİYORUM

Ardından şehidin cenazesi köy meydanına getirildi. Buradaki törene TBMM Başkan Vekili ve AKP Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Andırın Kaymakamı Kürşat Özdemir, Kahramanmaraş Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Poyraz ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Törene de eşinin üniformasıyla gelen Gülsem Efil, tabuta kapanıp, "Yiğidim seni çok seviyorum. Böylemi gelecektik buraya?" diye gözyaşı döktü. Genç kadın, bu sırada tabuta sarılan kayınvalidesine, "Ağlama anneciğim seni çok severdi" diye teselli etmeye çalıştı. Tabuta sarılan amca Ali Efil de "Doyamadım yiğidim sana" diye ağıt yaktı. Kabalık terör örgütü PKK aleyhine slogan atmak istedi ancak şehidin yakınları cenazede slogan atılmamasını istedi. Vatandaşlar da bu isteği uyup slogan atmadı.

Profesyonel askerliğe 'teskere bırakarak' geçiş yapan şehidin cenazesi daha sonra Efil ailesinin evlerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Levhalıkesme Mevkii'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

İskender ZENGİN- ANDIRIN- KAHRAMANMARAŞ- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement