Kanada, IŞİD'e Karşı Hava Operasyonuna 6 Ay Destek Verecek - Son Dakika
Güncel

Kanada, IŞİD'e Karşı Hava Operasyonuna 6 Ay Destek Verecek

Kanada, IŞİD\'e Karşı Hava Operasyonuna 6 Ay Destek Verecek

Başbakan Harper, IŞİD'e karşı sadece hava operasyonlarına 6 ay destek vermeyi planladıklarını bildirdi.

04.10.2014 01:26  Güncelleme: 11:15

Kanada'nın, terör örgütü IŞİD'e karşı devam eden operasyonlara 6 aylığına hava operasyonlarına destek vereceği açıklandı.

Federal Parlamento'da konuşan Başbakan Stephen Joseph Harper, hazırladıkları planın içeriğinde, Kanada askerlerinin karadan operasyonlara katılmasının bulunmadığını ifade etti. Harper'ın açıklamasına göre, Kanada'nın hava operasyonuna desteği, 1 adet havada yakıt ikmali yapabilen tanker uçak, 2 adet Aurora gözetleme uçağı, 6 adet CF-18 savaş jeti ve tüm bu uçaklar için yeteri kadar mürettebat ve destek personelini içeriyor.

Kanada askeri güçlerinin, sadece IŞİD hedeflerini vuracağına vurgu yapan Başbakan Harper, "Şu an için Suriye bu plana dahil değil ancak IŞİD'in bu ülkeye ilerlemesi halinde durum değişebilir" dedi.

MUHALEFET TEPKİLİ

Öte yandan Kanada Hükümeti'nin IŞİD planına federal parlamentodaki muhalefet partileri karşı çıktı. Anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti'nin (NDP) Lideri Thomas Mulcair, Kanada'nın bu konudaki pozisyonunun, askeri harekata katkıdan önce insani yardımlar ve diplomatik önlemler noktasında olması gerektiğini söyledi. Mulcair, Kanada'nın bu konuda atacağı yanlış bir adımla en az 20 yıl boyunca "Irak bataklığına" saplanacağını ileri sürdü.

Parlamentodaki bir diğer muhalefet partisi Liberaller'in Lideri Justin Trudeau da hükümetin IŞİD planını "desteklemeyeceklerini" açıkladı. Trudeau, "Başbakan'ın planı, gerçeklerden çok, retorik söylemlere ve bilgilere dayanıyor. Ciddi bir planı yok ve savaşa katılma konusundaki söylemlerinde de haklı değil. Böyle bir planı destekleyemeyiz ve desteklemeyeceğiz" dedi.

Hükümetin IŞİD planı, hafta başında parlamentoda tartışılıp oylamaya sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada, IŞİD'e Karşı Hava Operasyonuna 6 Ay Destek Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • HAKAN HAN: PEKİ IŞİD DE HAVA OPERASYONU YAPSA NE OLURDU . . . . PKK Yİ HAVADAN DA AVLARLAR 6 11 Yanıtla
  • jiyan: türkiye isterse kobanide işiti 30 dakikada bitirir. hem de sadece 5 helikopterle. düşünün amerika istese ise beş dakika bitirir. ama hesap dağlarla hesap kürtlerle. hepsi kürtlerin katledilmesini bekliyor. ondan soranra da yarattıkları canavar işitlerini beş dakika bitirirler. 8 4 Yanıtla
  • HAKAN HAN: BEYLER MONŞAR: HEDEF SAPTIMAYALIM ÜLKEMİZİN DÜŞMANI KATİLİ KALLEŞ PKK VE YANDAŞLARI IŞİD LE Bİ MESELEMİZ YOKKK. . 1 7 Yanıtla

Advertisement