Kanser Oğlunu Yaşatmak İçin 18 Ayda 2 Çocuk Sahibi Oldu - Son Dakika
Güncel

Kanser Oğlunu Yaşatmak İçin 18 Ayda 2 Çocuk Sahibi Oldu

Kanser Oğlunu Yaşatmak İçin 18 Ayda 2 Çocuk Sahibi Oldu

Şanlıurfa'da bir kamyon şoförü, griselli sendromu hastası oğlu için gerekli uygun iliği bulmak ümidiyle 18 ayda 2 çocuk daha sahibi oldu

07.02.2014 09:48  Güncelleme: 10:43

Şanlıurfa'da bir vatandaş, 2.5 yaşındaki griselli sendromu hastası oğlu için gerekli olan uygun iliği bulmak ümidiyle 18 ayda 2 çocuk sahibi oldu. Fakat iki çocukta abilerine umut olamado.

İLİK KANSERİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Şanlıurfa'nın Eyyübüye ilçesinde oturan 33 yaşındaki Mehmet- Emine Demir çiftinin, 2011 yılının Ağustos ayında bir çocukları dünyaya geldi. Aile, Abdülkerim ismini verdikleri çocuklarını 4 ayda aşırı ateşlenme rahatsızlığı ile sık sık hastaneye kaldırmaya başladı. Son olarak Adana'ya sevk edilen Abdülkerim'de, burada saç telinden yapılan testlerde halk dilinde 'ilik kanseri' olarak bilinen hastalığın farklı bir türü olduğu belirtilen griselli sendromu olduğu belirlendi.

SON UMUT İLİK NAKLİ OLDU

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edilen ve dünyada bu teşhis konulan 45. kişi olan Abdülkerim'in tedavisine başlandı. Tedaviye olumlu cevap veren Abdlkerim, hastalığın zorlu evrelerini atlatmayı başardı. En ufak bir enfeksiyonda durumu kötüleşen Abdülkerim için son umut ilik nakli oldu.

UYGUN İLİĞİN BULUNABİLMESİ ÜMİDİYLE BİR ÇOCUK DÜNYAYA GETİRDİLER

Doktorların durumu anlatması üzerine aile ilik bankasına müracaat etti. İlik bankası yetkililerinin de kendileri gibi ilik bekleyen çok kişi olduğunu, uygun dönerin bulunma ihtimali bulunduğunu ama zaman veremeyeceklerini söylemesi üzerine aile uygun iliğin bulunabilmesi ümidiyle bir çocuk daha dünyaya getirmeye karar verdi.

BİRİNCİ OLMAYINCA İKİNCİ ÇOCUĞU DA YAPTILAR

Dünyaya gelen Hayrunisa adını verdikleri 1.5 yaşındaki çocuklarının iliğinin uymaması üzerine aile ikinci bir çocuk yapma kararına vardı. 6 ay önce doğan Emrullah ismindeki çocuklarının da iliği uymayınca Demir ailesi ümitlerini yitirmeye başladı.

Aile, 2 ay önce ilik bankasından gelen telefonla yeniden umutlandı. İlik bankasından Almanya'da uygun bir donörün bulunduğu ama iliğin ülkeye getirilmesinin 5-6 ayı bulabileceği söylendi. İlik naklinin daha erken gerçekleştirilebilmesi için ilik bankasının 3 bin 150 euro istediği baba Mehmet Demir, çalıştığı yerin sahibinden borç alarak gereken parayı tamamladı.

"BAŞBAKAN'DAN YARDIM BEKLİYORUM"

"Parayı yolladıktan sonra bize 2 ay içerisinde ilik naklinin yapılacağı söylendi ama henüz bir ses çıkmadı. Her hafta arıyorum, yapacaklarını söylüyorlar ama netice çıkmıyor. Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan yardım bekliyorum. Bir an önce oğlumun naklinin yapılması gerekiyor çünkü her geçen gün durumu daha da kötüleşiyor; atakları, sendromları sıklaşıyor" diye konuştu.

Baba Mehmet Demir, oğlunun rahatsızlığı nedeniyle kömür ve odunun yakıldığı sobalı evde oturmalarının da yasak olduğunu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle soba yakmaya devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kanser Oğlunu Yaşatmak İçin 18 Ayda 2 Çocuk Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement