Kapak Toplayarak 6 Engelliyi Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdular - Son Dakika
Güncel

Kapak Toplayarak 6 Engelliyi Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdular

Kapak Toplayarak 6 Engelliyi Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdular

Karabük'te, 540 Kilo Kapak Toplayan Öğrenciler, 6 Engelli Vatandaşın Tekerlekli Sandalye Sahibi Olmasını Sağladı.

25.02.2011 19:51

Karabük'te, Esenler Belediyesi'nin başlattığı "Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" kampanyası kapsamında 540 kilo kapak toplayan öğrenciler, 6 engelli vatandaşın tekerlekli sandalye sahibi olmasını sağladı.

Karabük Demir Çelik İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Baran Açıkgöz ve babası Fahri Açıkgöz'ün öğretmenlik yaptığı Cumhuriyet Lisesi'nin öncülüğünde Esenler Belediyesi'nin başlattığı "Kapakları Topla Gel, Kalmasın Artık Engel" kampanyası kapsamında öğrenciler yaklaşık 540 kilo gelen 350 bin şişe, pet şişe, şampuan, deodorant kapağı, deterjan kapağı topladı. Öğrenciler, kapakların karşılığında Esenler Belediyesi'nden 6 tekerlekli sandalye almaya hak kazandı. Bugün, Cumhuriyet Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törene Karabük Vali Yardımcısı Mehmet Polat, AKP Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan ve Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı AKP'li Necdet Aksoy, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı okunurken tekerlekli sandalyesini almak için öğrencilerin kucağında gelen Halil Özkan, öğrencilerin yardımı ile ayakta durarak marşa eşlik etti.

Baran Açıkgöz törende yaptığı konuşmada, "Yaklaşık dört ay önce öğretmenimiz bize kampanyadan bahsetti. Topladığımız kapaklar karşılığında tekerlekli sandalyeler alabileceğimizi, ihtiyaç sahibi olan kişilere bu tekerlekli sandalyeleri verebileceğimizi söyledi. Eve gelince bu kampanyadan anneme ve babama behsettim. Babamın öğretmrenlik yaptığı okulda bu kampanya başladı ve bütün Karabük'e yayıldı. Sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine vereceğimiz için çok mutluyum ve gururluyum" dedi.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ise kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Baran kardeşimizin engellilere sahip çıkma, yardımcı olma isteği takdire şayandır. Bu küçük ama dünyaya sığmayan yüreğiyle tek başına bu projeyi başlattı ve Karabük'ü ayağa kaldırdı. Baran'ın büyük işler başardığını görmek çok güzel. Kampanyamıza ülkemizin her yerinden destek yağıyor. 170 kilo plastik kapağa 1 engelli arabası veriyoruz. Karabük'te yaklaşık 540 kilo kapak toplanmış. Ancak biz bu gayretli çalışmaya daha fazla tekerlekli sandalye verdik."

Konuşmaların ardından Baran Açıkgöz ve kampanyaya emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Daha sonra tekerlekli sandalyeler 6 engelli vatandaşa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapak Toplayarak 6 Engelliyi Tekerlekli Sandalyeye Kavuşturdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement