Karabalık Yamaç Paraşüt Alanında - Son Dakika
Güncel

Karabalık Yamaç Paraşüt Alanında

Karabalık Yamaç Paraşüt Alanında

Karabalık Yamaç paraşüt alanında inceleme yaptı

19.05.2012 12:57

Kartepe İlçesi'nin sahip olduğu değerlere yenilerini eklemek için yoğun çalışma sarf eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, test uçuşları öncesi yamaç paraşüt alanında inceleme yaptı.

Göreve geldiği günden beri Kartepe İlçesi'nin değerlerine değer katmak için hizmet sağanağını farklı kulvarlarda sürdüren Belediye Başkanı Şükrü Karabalık son projelerinden biri olan Kartepe'de yamaç paraşütü de yapılabilmesi için uygun ortamın hazırlanması için yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor. Her türlü doğa sporunun yapılmasına imkan sağlayan doğa yapısına sahip Kartepe İlçesi'nde yamaç paraşütünün test uçuşları öncesi bölgede incelemelerini yoğunlaştıran Başkan Karabalık beraberinde yardımcısı Hüseyin Bülbül, Kestanelik Mahalle Muhtarı Nuri Çat, Orta Mahalle Muhtarı Mehmet Topçu, bölgenin kanat önderlerinden Mehmet Aydın ile atlama ve iniş alanlarında yapılan düzenlemeleri yerinde gördü.

Marmara Bölgesi'nde en iyi atlama yeri olarak gösterilen Kartepe Yamaç Paraşüt Alanı için yasal izinlerin alınması ardından test uçuşları için gün saydıklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçenin tanıtımına katkı verecek bu yeni spor aktivitesi için bu yaz start verme hedefinde olduklarını belirtti. Çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Karabalık, "Kartepe'de dört mevsim spor sloganı ile yürüttüğümüz aktiviteler arasında turizme de ivme kazandıracak Yamaç Paraşütü için belediye olarak hazırız. Kartepe'nin zirvesinde 1200 metre rakımlı Seyir Alanı'nda ki düzenleme yanında aşağıda Kestanelik Mahallesi'nde hazırlanan 6 dönümlük iniş alanında ki zeminde paraşütçülere uygun hale getirildi. Temmuz ayı içinde yapılacak test uçuşları ardından paraşüt tutkunları Kartepe'de gönüllerince adrenalin yüklü atlayışlarını THK İzmit Şubesi'nden aldıkları izin sonrası belediyemiz çalışanı ve bu konuda profesyonel görevli nezaretinde atlama imkanı bulacaklar" dedi.

Doğa sporlarının çeşitliliğinin artırılması adına yapılan çalışmalar arasında olan yamaç paraşütü için test uçuşları ardından bölgeye ciddi bir çeşitlilik sağlanmış olacağına dikkat çeken Başkan Karabalık, "Kar kayağı, kablolu su kayağı, traking alanları, motokros parkurları, otomobil sporlarının farklı branşlarına ve pek çok spor aktivitesinin yapıldığı Kartepe İlçesi'nde spora yapılan yatırımlara bir yenisi olan yamaç paraşütü için önümüzde bir engel kalmadı. İleri düzeyde yamaç paraşütü (P4) yapan sporculara yönelik atlayışlar için biz hazırız. Bu konuda belediyemiz Türk Hava Kurumu ile işbirliğinde çalışma yaptı" dedi.

Önümüzdeki süreçte turizm potansiyelinin değerlendirilmesi yönünde çalışmalar arasında düzenlenecek yeni turizm çalıştayları yanında bölgede konaklamayı artıracak yatak kapasitesini artıracak otel yatırımlarının da bulunduğunu belirten Başkan Karabalık, "Önümüzdeki yaz aylarında turizm çalıştayını Kocaeli Valiliği öncülüğünde yaparak turizm, gençlik ve spor ile orman bakanlığı yetkililerinin katılımı ile gerçekleştireceğiz. Çok daha yeni çalışmalara imza atacağımız bu çalıştay ışığında gelecek turizm patlamasını göz önünde bulundurarak ilçenin konaklamada ki yatak sayısını artıracak otel yatırımları ile çözümleme düşüncesindeyiz. Bu konuda da çalışmada bulunduğumuzu belirtirken 3 ay içinde sonuçlandırmayı planlamaktayız. Kesinleşince daha ayrıntılı açıklayacağımız prestijli otel projesi ile bu konuda yatırımları da sağlamış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabalık Yamaç Paraşüt Alanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement