"Karnımdaki Bebek Tecavüzcüden" - Son Dakika
Güncel

"Karnımdaki Bebek Tecavüzcüden"

"Karnımdaki Bebek Tecavüzcüden"

Kendisine tecavüz eden kişinin başını keserek köy meydanına atan kadının ifadesi şok etti.

30.08.2012 11:04  Güncelleme: 16:33

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde, silah tehdidiyle kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü N.G.'yi av tüfeğiyle öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atan N.Y., karnındaki bebeğin babasının, öldürdüğü N.G. olduğunu söyledi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan, ancak Yalvaç İlçe Merkezi'ndeki Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde tutulan N.Y.'nin ifadesi alınmadan önce jandarmalara, öldürdüğü N.G.'nin kendisine silah tehdidiyle tecavüz ettiğini, fotoğraflarını yayacağını söyleyerek, zaman zaman tecavüze devam ettiğini, bu tecavüzlerden birinde de hamile kaldığını söylediği belirtildi.

N.Y. için Isparta Barosu'nca CMUK hükümleri gereği görevlendirilen avukatın, müvekkiline 'susma hakkı'nı kullanmasını önerdiği, bu nedenle N.Y.'nin resmi ifadesinin jandarma tarafından değil, sevk edileceği nöbetçi mahkemece alınacağı kaydedildi.

KAFASINI KESTİKTEN SONRA BIÇAĞI KARNINA SAPLAMIŞ

N.Y.'nin, N.G.'yi, kayınpederi İ.Y.'ye ait ruhsatlı av tüfeğiyle öldürdüğü anlaşıldı. Olayın meydana geldiği N.Y.nin evi ile cesedin bulunduğu bölgede toplam 5 av tüfeği fişeği, öldürülen N.G.'nin üzerinde ise 1'i kurusıkı, diğeri 7.65 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait mermiler bulundu. N.Y.nin, av tüfeğiyle cinsel organı ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurduğu N.G.'nin kafasını kestiği bıçağı, daha sonra karnına saplayarak, bıraktığı ifade edildi.

"KIZIMIN CANINA TAK ETMİŞ"

N.Y.'nin babası Z.Y. öldürülen N.G.nin uzun süreden bu yana kızına sözlü ve cinsel tacizde bulunduğunu öğrendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kızımın artık canına 'tak ettiği' ve intihar etmeyi düşündüğünü, 'İntihar etmeden önce bari namusumu temizleyeyim' diye bu cinayeti işlediğini öğrendim. Kızım, daha önce bize bu konuyla ilgili bir şey söylemedi. Söylese başka türlü hallederdik. Kızımın biri 6, diğeri 2 yaşında 2 çocuğu var, bir de karnında var. Benim kızım böyle bir cinayet işleyecek insan değildi, ama canına tak demiş."

Z.Y., damadı İ.Y.'nin 5-6 aydan bu yana Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki bir taş ocağında çalıştığını, bu nedenle kızının evde çocuklarıyla yalnız kaldığını ekledi.

"TECAVÜZ BEBEĞİNE KÜRTAJ YAPILMALI"

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği üyesi Prof.Dr. Gürsel Öztunalı Kayır, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiği gerekçesiyle av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını kestiği Nurettin Gider'den 5 aylık hamile olan Nevin Yıldırım'a kürtaj yapılması gerektiğini söyledi.

Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde, silah tehdidiyle tecavüz ettiği gerekçesiyle Nurettin Gider'i av tüfeğiyle vurduktan sonra, kafasını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım, karnındaki 5 aylık bebeğin babasının, öldürdüğü Nurettin Gider olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın ifadesi, 'tecavüz sonucu hamilelikte kürtaj yapılmalı mı yapılmamalı mı?' tartışmasını yeniden gündeme getirdi. Yaşanan olayın çok boyutlu olduğunu belirten Prof.Dr. Gürsel Öztunalı Kayır, kadının tecavüz sonrası travma geçirmesi, birkaç aydır süren silah zoruyla cinsel saldırı ve hamile kalması olaylarını ayrı ayrı değerlendirdi. Kadınların güçlenmesinin, bu tür konularda haklarını bilmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Kayır, şöyle dedi:

"Birinci açıdan baktığımızda, tecavüz nedeniyle çok büyük travma yaşıyor kadın. Öldürüp başını kesmesi çok uç noktada olduğunu, ona zorlandığını gösteriyor. Adli boyutu olan, büyük bir cinsel saldırı altında kalmış, aşağılanmış ve etrafı açısından da kendisini kötü hissederek bu işi yaptığını düşünüyorum. Tecavüz sonrası ne olacak? Çocuğun doğmasına ilişkin, kürtaj noktasında ülkemizde uluslararası Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'ne (SEDAV) aykırı durum var. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir açıklaması var, 'Tecavüz sonucu doğan çocuklara devlet bakar' şeklinde. Korkunç bir şey ve ifade edilemez bir şey. Kadın istiyorsa tabii ki çocuğun kürtajı yapılmalıdır. Örneğin Arjantin'de bu hak sözkonusu. Eğer kadın kürtaj olamaz ise bizim bu yeni yasayla ikinci bir travma yaşayacaktır."

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Karnımdaki Bebek Tecavüzcüden' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement