Kars Sarıkamış'ta 233 Ailenin Ev Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Kars Sarıkamış'ta 233 Ailenin Ev Hayali Gerçek Oldu

Sarıkamış'ta 233 ailenin ev hayali gerçek olduTOPLU Konut İdaresi (TOKİ) ve Kars Sarıkamış Belediyesi işbirliğinde 360 konutluk Sarıkamış 2'nci Etap Toplu Konut Projesinde başvuru sahibi 233 ailenin ev hayali gerçek oldu.

22.08.2017 14:09

Sarıkamış'ta 233 ailenin ev hayali gerçek oldu

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) ve Kars Sarıkamış Belediyesi işbirliğinde 360 konutluk Sarıkamış 2'nci Etap Toplu Konut Projesinde başvuru sahibi 233 ailenin ev hayali gerçek oldu.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi salonundaki kura çekilişine Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy (AKP), AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkan Aykul, TOKİ Uzmanı Murat Sırt ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak hak sahiplerine kura çekimi, konutların durumu ve ne gibi işlemler yapmaları gerektiği konularında bilgiler verildi. Kura çekimlerinin tamamlanmasından sonra projede kalan 75 konutun da banka aracılığıyla gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamasından sonra TOKİ tarafından belirlenecek yöntemle satışa sunulacağı bildirildi.

İlçe halkını ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "2+1'ler yaklaşık 90 metrekare, 3+1 konutlarda yaklaşık 130 metrekare. Konutlar Yeni Mahalle Hançerli Düzü Mevkisinde Toplu Konutlar Bölgesi'nde yapıldı. Bu konutlardan önce TOKİ 350 konut teslim etmişti, şimdi de 233 konut yapıldı. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında 326 konutun yapımı devam ediyor. 3'üncü etap için yaklaşık 700 adet talep topladık. Verdiğimiz arazi tahmin ediyorum 500 konut sığacak şekilde olacak. Böylelikle TOKİ Sarıkamış'ta 1409 konut yapmış olacak" diye konuştu.

HAYALİNE KAVUŞTU

Kuraya katılan hak sahiplerinden ve sürekli olarak dairesinin 3'üncü katta çıkması için dua eden Yeşim Altun, hayaline kavuşunca çok sevindi. Öğretmen eşi ve 2 yaşındaki oğlu ile kura çekimlerine katılan Yeşim Altun, yeni bir eve kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, 'Rabbim olmayanlara da nasip etsin. Allah herkesin gönlüne göre versin. Kuralar çekilirken öyle bir heyecanlıydım ki anlatamam. 'Allah'ın ya ikinci ya da üçüncü kat çıksın' diye dua ettim. Allah da üçüncü katı nasip etti. Allah evsiz olanlara da ev nasip etsin.Allah vatanımızı da milletimizi de korusun" dedi.

84 YAŞINDA EV SAHİBİ OLDU

Emekli bürokrat Yılmaz Gündüz ise 84 yaşında ilk kez ev sahibi oldu. Gündüz yaşadığı sevincini ve heyecanını salonda bulunanlarla paylaştı. Eşini 2 yıl önce kaybeden 6 çocuk babası Yılmaz Gündüz, ömrü boyunca hep kirada oturduğunu ve çok çileler çektiğini ifade etti. Erzincan'da, Ağrı'da ve daha bir çok yerde çalıştığını ve gittiği her yerde kirada oturduğunu hatırlatan Yılmaz Gündüz, "Çocuklarımın hepsini okuttum devlet dairelerinde çalışıyorlar. Evimin olmasına çok sevindim. Ben Kore'ye bile gittim. Hayatım boyunca çok zorluklar çektim. Eşim de ölünce evde tek başıma kaldım. Keşke bu güzel evi eşim sağ olsaydı da beraber döşeseydik" diye konuştu.

Kars Sarıkamış\'ta 233 Ailenin Ev Hayali Gerçek Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kars Sarıkamış'ta 233 Ailenin Ev Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement