Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı

Kartepe\'de Gaziler Günü Kutlandı

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi Ve Gazi Unvanının Verilmesinin Yıldönümü Olan 19 Eylül'de Kutlanan Gaziler Günü Kaymakamlık Önündeki Atatürk Anıtı'nda Gerçekleştirildi.

19.09.2011 15:46

Kartepe'de Gaziler Günü törenle kutlandı. Başkomutan mustafa kemal atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilmesinin yıldönümü olan 19 eylül'de kutlanan gaziler günü kaymakamlık önündeki atatürk anıtı'nda gerçekleştirildi. Törene Kaymakam vekili Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Garnizon Komutanı J.Üstğm. Serkan Esen, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Gaziler Derneği İzmit Şube Başkanı Elaattin Varol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

İlçe protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gaziler Derneği İzmit Şube Başkanı Elaattin Varol, "Dün olduğu gibi bugünde aziz vatanın birliğine ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasından şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.

Gaziliğin devlet, millet neznindeki en büyük önemi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik ünvanı takdim edilmesi üzerine söylediği ifadelerle de yer almıştır. Gazi Atatürk'ün sözleri gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gururu ve teminatıdır. Atatürk'ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Bugünde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim" dedi.

Tören saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesi ardından son buldu. Tören sonunda Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da Varol nezlinde tüm gazilerin gününü kutladığı mesajında, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna şehit ve gazilerimizin vatan savunması için verdiği mücadeleler asla unutulmamalıdır. Bu mücadelelerden birisi olan Sakarya Zaferi'nden sonra 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verdiği günü, Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.

Yüce Türk milleti ve devletinin ebedi varlığını devam ettirmek, millî birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla ülkemizin her karış toprağını canları pahasına savunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize de sağlık ve mutluluk diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement