Kaş Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kaş Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu

Kaş Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu

Antalya'nın Kaş ilçesi'nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kaş Kitap Şenliği'ne katılan bir grup yazar ve çizer köy çocukları ile buluşarak, söyleşti.

11.10.2012 11:02

Antalya'nın Kaş ilçesi'nde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kaş Kitap Şenliği'ne katılan bir grup yazar ve çizer köy çocukları ile buluşarak, söyleşti.Yazarlar, çocuklara kitap hediye etti.

9. Kaş Kitap Şenliği katılan yazar ve çizerler, Kaş'a bağlı Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu ile Sütleğen Köyü Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu'nda öğrencileri ziyaret etti. Ziyarete yazarlar Gülsüm Cengiz, Savaş Ünlü, Şahsene Camız, karikatüristler Sunder Erdoğan, Mehmet Selçuk ve Ferit Avcı katıldı.

Yazar ve çizerler, önce Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Köy çocukları burada, kitaplarını okudukları yazarlarla tanıştı. Yazarlar, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Karikatüristler de bazı öğrencilerin karikatürlerini çizdi ve çocuklara hediye etti. Yazar ve çizerler, Kasaba'dan Sütleğen Köyü Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu'na geçip, buradaki öğrencilerle de söyleşiler yapıp, karikatürlerini çizdi ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Yazar ve çizerlerle tanışan 7. sınıf öğrencisi Suat Bilecen, Yazarları ve karikatüristleri görmek çok güzel. Nasıl karikatür çizdiklerini öğrendim. Yaşlansalar da sanatla genç duruyorlar derken, 6. sınıf öğrencisi Gülsüm Süer, yazarlarla tanışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Köy çocuklarıyla buluşan çocuk kitapları yazarı, şair Gülsüm Cengiz, Kaş Kitap Şenliği'ne üçüncü kez katılıyorum. Kaş'a gelirken köy okullarındaki, yatılı bölge okullarındaki çocuklarla buluşmak istedim dedi.

Köy çocuklarıyla buluşmaktan mutlu olduğunu kaydeden Gülsüm Cengiz, Ülkenin geleceğine dair umudum arttı. Çünkü, aydınların, yazarların birikimlerini çocuklarla, gençlerle, bu ülkenin insanı ile paylaşması gerektiğine inanıyorum. Bu bilinçle geldim buraya. Çocukların sorduğu sorulardan, gözlerindeki ışıktan umudum çoğaldı diye konuştu.

Kitap şenliğinin organizasyon sorumlusu Canan Erdoğan da, okurla yazarları bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, Dağ köylerine kadar gelerek, çocuklarımızı yazar ve çizerlerle buluşturduk dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaş Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu Köy Çocukları Yazar ve Çizerlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement