Kayıp Gemicinin Ailesi Merak İçinde - Son Dakika
Güncel

Kayıp Gemicinin Ailesi Merak İçinde

Kayıp Gemicinin Ailesi Merak İçinde

italya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık'ta başka bir gemiyle çarpışarak batan 'Gökbel' isimli Türk bandıralı gemide kaybolan 36 yaşındaki Yiğit Küçükbıyık'tan 6 gündür haber alamayan ailesi yetkililerden yardım istedi.

02.01.2015 20:48

italya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık'ta başka bir gemiyle çarpışarak batan 'Gökbel' isimli Türk bandıralı gemide kaybolan 36 yaşındaki Yiğit Küçükbıyık'tan 6 gündür haber alamayan ailesi yetkililerden yardım istedi.

Geçtiğimiz 28 Aralık'ta İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı 'Lady Aziza' isimli yük gemisiyle çarpışarak batan 11 mürettebatı bulunan Türk gemisi 'Gökbel'de güvertede toplandıktan sonra filikaya binerek gemiden uzaklaştığı ve kendisinden bir daha haber alınmayan Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde yaşayan 18 yıllık gemici bir çocuk babası Yiğit Küçükbıyık'tan 6 gündür haber alamayan ailesi, açıklama yapmayan yetkililere sitem etti. Baba Şaban ve anne Raziye Küçükbıyık, eşi Gül Küçükbıyık ve abla Elif Küçükbıyık, şirket yetkililerinin ve devletin kendilerine hiçbir şekilde bilgi vermediklerini söyledi.

Olay günü eşinin telefonuna ulaşamadığını belirten Gül Küçükbıyık, eşinin kendisini aksatmadan günlük aradığını, kazadan bu yana da eşinden telefon alamadığını söyledi. Gül Küçükbıyık, "Eşim telefonu çektiği sürece beni mutlaka arar ve konuşurduk. Kaza günü aradım, ama telefonuna ulaşamadım. Yoldadır diyerek ulaşılmıyordur, diye düşünüyordum. Kardeşine gemi çok kötü demiş, bana 6 ay sonra döneceğim demişti. Emekliliğini istemişti. Emekli olunca bir daha sefere çıkmayacağını söylemişti. 6 gündür eşimden haber alamıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan, devletimizden ölü veya diri eşimden haber vermesini istiyoruz. Allah bize yardım etsin sesimizi duysunlar. Eşimin biran önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Devletin bu işin üzerinde durmasını ve gelişmelerden kendilerine haber vermesini istediklerini ifade eden baba Şaban Küçükbıyık ise, "Şimdiye kadar bizi arayıp haber veren olmadı. Biz kendi gayretlerimizle bazı bilgilere ulaştık. Devletimizin, Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Dışişleri Bakanlığı'nın olayın üzerinde durmasını ve oğlumu bulmalarını istiyorum" dedi.

Bilgilere kendi imkanları ile ulaştıklarını vurgulayan abla Elif Küçükbıyık ise, "Kardeşimden kazadan sonra bir daha haber alamadık. Biz kardeşimi ararken, kendi imkanlarımızla geminin ikinci kaptanının ailesine ulaştık. Onunda ailesi kayıpmış. Onunla görüştük, kurtarılanlardan birisi ile görüşmüşler, kaybolanların durumlarının iyi olduğunu söylemiş. Kaybolanların pasaportları karaya vurmuş olarak bulunmuş. Ancak ne filikadan nede kayıp mürettebattan haber yok. Telefonlarından sinyalde alınamıyor. Kardeşimin ölü veya diri bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayıp Gemicinin Ailesi Merak İçinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement