Kayıt Dışı İstihdam Yüzde 30'lara Geriledi" - Son Dakika
Güncel

Kayıt Dışı İstihdam Yüzde 30'lara Geriledi"

Kayıt Dışı İstihdam Yüzde 30\'lara Geriledi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, “Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda yapılan çalışmalarla kayıt dışında yüzde 50’lerden yüzde 30’lara kadar bir azalma oldu” dedi.

13.05.2014 17:50

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, "Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda yapılan çalışmalarla kayıt dışında yüzde 50'lerden yüzde 30'lara kadar bir azalma oldu" dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından çalışma hayatında kayıt dışı istihdamın toplumsal mutabakatla azaltılması konusunda bir toplantı düzenlendi. Türk-İş Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri Seyfi Demirsoy Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, SGK Başkanlığı Denetmeni Mehmet Emin Batur ve sendika temsilcileri katıldı.

Kayıt dışı istihdamı yüzde 50'lerden yüzde 30'lara kadar azalttığını belirten Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, "Kayıt dışı istihdamla mücadelede son yıllarda yapılan çalışmalarla kayıt dışı da yüzde 50'lerden yüzde 30'lara kadar bir azalma oldu. Ancak bu oranda yeterli değil. Avrupa ülkelerinin halen çok uzağında bulunuyoruz ve bu konuda daha çok yol alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Kayıt dışı istihdamı ile ilgili önemli çalışmalarının olduğunun altını çizen İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik olarak İŞKUR tarafından 'Avrupa Birliği Projelerine' proje izleme ve katılımcı seçimi konularında destek olundu. Ayrıca işgücü yetiştirme programlarında da mezun kursiyerlerin istihdamına yönelik danışmanlık hizmetleri veriliyor" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra SGK Başkanlığı Denetmeni Mehmet Emin Batur'un sunumu ile devam etti. Batur, özellikle tarım ve inşaat sektörlerinde kayıt dışı istihdamına çok yoğun olarak rastlandığını belirtti.

Ardından Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu'nun moderatörlüğünde SGK Başkanlığı Denetmeni Mehmet Emin Batur, Türkiye İşçi Sendikası İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikası İl Temsilcisi Ahmet Akkaya, Hak İşçi Sendikası İl Temsilcisi Fatih Güzel ve DİSK İl Temsilcisi Fahrettin Çankaya'nın panelist olarak katılımıyla soru-cevap kısmına geçilerek toplantı sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıt Dışı İstihdam Yüzde 30'lara Geriledi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement