Kayseri'de Sağlık Çalışanları İşi Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de Sağlık Çalışanları İşi Bıraktı

Kayseri\'de Sağlık Çalışanları İşi Bıraktı

Kayseri'de sağlık çalışanları, sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda bugün iş bırakma eylemi yaptı.

13.03.2015 11:54

Kayseri'de sağlık çalışanları, sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda bugün iş bırakma eylemi yaptı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları, hükümetin uyguladığı sağlık politikasına tepki gösterdi. Sağlık- Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan burada yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı nöbet ücretlerine yüzde 50 oranındaki zammın, sadece hekimlere uygulandığını belirterek, hekim dışındaki sağlık çalışanlarının bu uygulamadan mahrum kaldığını söyledi. Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi hayal kırıklığı yaşadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Nöbet ücretlerindeki zam sadece hekimler için yapıldı. Hekim ve hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün sağlık çalışanlarına ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Bu nedenle Sağlık-Sen olarak, sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz. Biz Sağlık-Sen olarak taleplerimizin takipçisi olacağız."

Sağlık çalışanları, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de iş bırakma eylemi yaptı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'de Sağlık Çalışanları İşi Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement