Kayseri Müze Gibi Çay Ocağı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Müze Gibi Çay Ocağı

Müze gibi çay ocağıKayseri'de renkli kişiliğiyle tanınan Atilla Yıldız,evinde biriktirdiği ve bit pazarından satın aldığı antika eşyaları siyah-beyaz film kartpostallarla, afişlerle nostaljik bir çay ocağı kurdu.

24.02.2018 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müze gibi çay ocağı

Kayseri'de renkli kişiliğiyle tanınan Atilla Yıldız,evinde biriktirdiği ve bit pazarından satın aldığı antika eşyaları siyah-beyaz film kartpostallarla, afişlerle nostaljik bir çay ocağı kurdu. İşletmeci Atilla Yıldız, 7'den 70'e her yaş grubunun ziyaret ettiği mekanının ilgi gördüğünü söylüyor. Buraya gelenler,yeşilçam filmlerinin nostaljik müziklerini plak ve gramofonlardan dinleyip, hem de çaylarını yudumluyor

Kocasinan İlçesine bağlı Serçeönü Mahallesinde hayranı olduğu Yeşilçam yıldızı Erol Taş'ın İstanbul'da bulunan çay ocağından esinlenerek yola çıkan 40 yaşındaki Atilla Yıldız, topladığı nostaljik eşya ve Türk sinemasına ait siyah beyaz kartpostalları yer aldığı A'dan Z'ye Atilla Yıldız çayevi, 1960 'lardan başlamak üzere sayısız nostalji eşyasının bulunduğu bir müzeyi andırıyor. Eskiye özleminden dolayı nostaljik çay ocağı kurduğunu söyleyen Yıldız, Gerek yeşilçam filmleri gerekse de eski eşyaları beni her zaman etkilemiştir. Geçmişi eskiye dayanan ev aletleri ve siyah beyaz fotoğraflar biriktirdim. Bu eşyaları kendi evime ya da bağ evine düşünüyordum. Merhum Erol Taş'ın İstanbul Cankurtaran'da çay evi vardı. Ondan esinlenerek elimdeki malzeme konsept olarak uyguladım. Açmış olduğum çay evi herkes tarafından sevildi. Her yaş aralığına hitap ediyoruz. Kayseri'de bizden başka bu konsepte sahip başka bir yer yok. Çay evinde bulunan eşyalar 20 yıllık birikimidir. Bu birikimi yaparken, eski eşyaların satıldığı bit pazarı, eskiciler ve sokakta bulduğum eşyalar var. Geçmiş dönemlerde kullanılan ev ve iş aletlerini sergiliyorum. Kaset, plakların dışında çok sevdiğim 80 'e yakın farklı şapka var. dedi.

Dükkanındaki hiçbir eşyayı satmadığını ifade eden Yıldız, Oluşturduğum çay evi ile çok popüler hale geldim. Çay ocağımın bu kadar sevilme nedeni, sohbetin, müziğin, kültürün ve nostaljinin bir arada bulunmasıdır. 17-20 yaş grubundaki gençler çay ocağında bulunan eşyaları bilmedikleri için merakla çevrelerine bakıyorlar. Bizde bu eşyaları onlara anlıyoruz. Geçmişten geleceğe bir köprü kurdum diye konuştu.

Çay evine gelen kadınlar ise Burası ismi çay evi olsa da sanat, kültür ve nostalji esintilerini bulduğumu için burayı tercih ediyorum. Teknolojik dünyada her ne kadar yaşıyor olsakta hepimizin özlüğünde geçmişe dair biz özlem oluyor. Bizde bu özlemi bu çay ocağında biz nebzede olsa dindirmeye çalışıyoruz şeklinde konuştular.

Kayseri Müze Gibi Çay Ocağı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Müze Gibi Çay Ocağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement