Kayseri nin Münbit Toprakları Suyla Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri nin Münbit Toprakları Suyla Buluşuyor

Kayseri nin Münbit Toprakları Suyla Buluşuyor

Ülkemizin dört bir yanını baraj ve göletlerle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri'de de dev tesisler inşa etmeyi sürdürüyor.

20.10.2016 10:36  Güncelleme: 10:37

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 2003 den bu yana Kayseri de 27 adet sulama tesisinin inşaatını tamamlayarak 261 bin dekar zirai araziye su temin eden, 137 bin dekar arazinin de sulama tesislerini modern hale getiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12 adet sulama tesisinin de inşaatına devam ediyor. Tamamladığı sulama tesisleriyle bölgedeki çiftçilere yıllık 167 milyon TL ek gelir sağlayan Bakanlık, inşaatı devam eden tesisleri hizmete açarak yine çiftçilere 444 milyon TL ek gelir sağlamayı hedefliyor.

Pınarbaşı Çerkezsöğütlü Göleti Sulaması, Bünyan Koyunabdal Barajı Sulaması, Sarıoğlan Ebulhayır Barajı Sulaması ile Kocasinan Sarımsaklı Elagöz ve Hasan Arpa YAS Sulama Şebekesi projelerinde yüzde 90 ın üzerinde fiziki gerçekleşme sağlayan Bakanlık, diğer projelerin inşaatlarını da bütün hızıyla sürdürüyor.

"Kayserimize 1 Milyar 800 Milyon TL Tutarında Yatırım Yaptık"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak Kayseri ye 2003 den günümüze 1 milyar 800 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:

"Biz Kayserimize 1 milyar 800 milyon TL tutarında yatırım yaptık ve bunun 1 milyon 700 bin TL sini DSİ Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla gerçekleştirdik. Toplamda 6 adet barajı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Şu an da baraj, gölet ve sulama tesisi şantiyelerimiz arı gibi çalışıyor ve Kayseri de sulanmadık arazi kalmasın diye gayret ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız muazzam yatırımları yapmaya ve Kayseri nin bereketli topraklarına bereket katmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayseri nin Münbit Toprakları Suyla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement