Son dakika haber | KAYÜ Rektörü Karamustafa, Hocalı Katliamı Şehitleri için mesaj yayımladı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | KAYÜ Rektörü Karamustafa, Hocalı Katliamı Şehitleri için mesaj yayımladı

Son dakika haber | KAYÜ Rektörü Karamustafa, Hocalı Katliamı Şehitleri için mesaj yayımladı

Son dakika gündem haberi: Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı kasabasında yaşanan katliamın 30. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

25.02.2022 17:26  Güncelleme: 19:30

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı kasabasında yaşanan katliamın 30. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Karamustafa mesajında, katliamda hayatını kaybeden 613 masum Azerbaycan vatandaşının acısını yüreğinde hissettiklerini belirtti.

Rektör Karamustafa'nın mesajı şöyle:

Hocalı katliamının 20. yüzyılın en kanlı olaylarından birisi olduğunu vurgulayan Karamustafa, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın, yaşlı, çocuk demeden 613 Azerbaycanlı kardeşimizin hunharca katledildiği bu katliamı unutmamız mümkün değildir. Hocalıdaki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır. Hocalı şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin 2020'de Karabağ zaferi ile Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri alması bir nebze acımızı hafifletse de yapılan bu katliam tarih boyunca hatırlanmaya ve kınanmaya devam edilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | KAYÜ Rektörü Karamustafa, Hocalı Katliamı Şehitleri için mesaj yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement