Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır - Son Dakika
Güncel

Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitede eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirdi. Yapılan açıklamada, "Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır." denildi.

25.03.2024 20:21  Güncelleme: 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi (KBÜ), sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

"HPV VE HIV ŞÜPHESİYLE HASTANEYE BAŞVURAN SAYISINDA ARTIŞ YOK"

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün 23 Mart'taki kamuoyu duyurusunda belirtildiği üzere, iddia edildiği gibi Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artış yaşanmadığı vurgulandı.

KBÜ'den HIV ve HPV iddialarına yanıt

"ORTAYA ATILAN İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ VE UYDURMADIR"

Asayiş açısından da Karabük'ün son derece güvenli şehir olduğu aktarılan açıklamada, "Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur." ifadeleri kullanıldı.

KBÜ'nün kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalar başta olmak üzere araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararası çalışmalarıyla dünyadaki üniversiteler arasında saygın konuma yükseldiği vurgulanan açıklamada, öğrencilerin de akademik gelişimleri ve girdikleri pek çok yarışmada elde ettikleri başarılarıyla Türkiye ve dünya çapında öne çıktığı belirtildi.

KBÜ'den HIV ve HPV iddialarına yanıt

"104 ÜLKEDEN EN BAŞARILI ÖĞRENCİLER SEÇİLEREK ÜNİVERSİTEMİZDE OKUMALARI SAĞLANMAKTADIR"

KBÜ'nün Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşma politikasına uygun şekilde hareket ederek uluslararası üniversite olma başarısı gösterdiğine değinilen açıklamada, "Bu kapsamda Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Türk devletlerine, Ortadoğu'dan Uzakdoğu'ya dünyanın her tarafından 104 ülkeden en başarılı öğrenciler seçilerek üniversitemizde okumaları sağlanmaktadır. Bu öğrencilerimiz Türkçe öğrenmekte, Türk kültürünü öğrenmekte, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"BİLGİ VE BELGEYE DAYANMAYAN İDDİALARA İTİBAR EDİLMEMELİ"

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da millete, devlete, insanlığa faydalı hizmetler üretmeye, ülkeyi bilimde öncü kılacak çalışmalar yapmaya kararlılıkla devam edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Üniversitemiz, öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ve huzur kenti Karabük ile ilgili yapılan paylaşımlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi, ayrıca bu asılsız paylaşımları yapan failler hakkında 'halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' gibi adli suçlar kapsamında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçleri başlatılmış olup bu süreçlerin takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun takdirlerine saygıyla duyurulur."

Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır

NE OLMUŞTU?

Karabük Üniversitesi itiraf sayfasında Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadığını iddia eden Türk öğrencilerin mesajları, kamuoyunda büyük bir tartışma başlatmıştı. Kimi öğrenciler HPV, kimileri de HIV şüphesiyle hastaneye başvurduklarını iddia etmişti.

İşte o itiraflardan bazıları:

Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır
Karabük Üniversitesi\'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt: Tamamen asılsız ve uydurmadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Murat Yılmaz: Zaten bu olay bir iki öğrencinin fırlamalığı gibi duruyor. İtiraflar saçma. İnşaallah yalandır. 9 21 Yanıtla
  • Atilla levent: KARAÇÜK UNIVERSITESI OLMUŞLAR :))) 2 0 Yanıtla
  • Turkoglu Ertugrul: Birkac kucuk Turk ogrenci de yazmis olabilir,malum , zencilerin oldugu yerde, rekabet onlari zorluyor 0 1 Yanıtla
  • ramazan yazar: Bu kadar Afrikalı Afganistan Suriyeli burun ülkelerden mültecilerin bu ülkede ne işi var.. AKP'den önce boylu istila yoktu..şimdi bile istiye neden bunlara izin veriliyor.. büyük plan var kesinlikle 0 1 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz yapanlar gebersinki yaymasınlar 0 1 Yanıtla
  • sait turk: bizim gençliğimizde Haydar dümen, e yazılan yorumlar vardı tıpkı onlara benziyor. saçma sapan gerçekte böyle birşeyi kimse asla yazmaz helede üniversiteli! nasıl olsa ortaya çıkarım diye. Çamur at izi kalsın durumu bence 0 0 Yanıtla

Advertisement