Kesk'ten, Randevu Alamadıkları Mardin Valisi'ne Tepki - Son Dakika
Güncel

Kesk'ten, Randevu Alamadıkları Mardin Valisi'ne Tepki

Kesk\'ten, Randevu Alamadıkları Mardin Valisi\'ne Tepki

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erdem, TTB MYK üyesi Şeyhmus Gökalp, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın görüşme için kendilerine randevu vermemesine tepki gösterdi.

04.02.2016 19:24

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erdem, TTB MYK üyesi Şeyhmus Gökalp, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın görüşme için kendilerine randevu vermemesine tepki gösterdi. STK temsilcileri, valiye yönelik tepkilerini basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, TTB MYK Üyesi Şeyhmus Gökalp ve çok sayıda sendika temsilcisinin de aralarında bulunduğu bir grup, akşam saatlerinde Mardin Valiliği karşısındaki Karayolları Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Burada ilk olarak konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, görüşmek istedikleri Vali Koçak'ın kendilerine randevu vermemesinden yakınarak, "Validen görüşme talep etmişiz. Valinin sürekli yoğun çalışmalarını biliyoruz. Böyle durumlarda valiler görüşmelerini yoğun çalışma ve yoğun toplantı gerekçeleri ile gözardı ederler, ancak bu sabah özel kalemine ifade ettiğimiz şeyleri tekrar hatırlatmak istiyoruz. Evet sayın valim; bugün Mardin'deyiz halen görüşme talebimizde ısrarcıyız. Sizin de konsept valisi olanlardan biri olduğunuzu bilenlerden biriyim. Eninde sonunda görüşmek zorunda kalcaksınız. O yüzden bütün yoğunluğunuza rağmen görüşmeden imtina etmeyin. Bugün imtina ederseniz yarın görüşmek zorunda kalırsınız. Efendi odanızdan uydu aracılığı ile şuanda bizi izliyorsunuz diye düşünüyorum" dedi.

Soruşturmalara tepki gösteren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, konuşmasında şunları kaydetti: "10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili aldığımız bütün eylem ve etkinlikler, bizim merkezi kararımızdır. Hiçbir ilin valisi bu kararlara yönelik tasarruf geliştiremez, bunun içinde Mardin Valisi de vardır. Mardin Valisi, çalışma yaşamındaki bütün eylem ve etkinlik kararları, 4688'e göre sendika yöneticilerine soruşturma açılmayacağını bilmesine rağmen yokmuş gibi davranıyor. Açtıkları soruşturma yersizdir. 4688'e göre merkezi bütün eylem ve etkinliklerimiz konfederasyon kararlaşmasıyladır. Yerelde bu yasa maddesine ilişkin hiçbir mülki idari amiri ve yetkili soruşturma açamaz. Bu suçtur, soruşturmayı açanlar suç işlemiştir."

KESK Mardin dönem sözcüsü Hamdullah Yıldırım ise, 100'den fazla kişinin öldüğü Ankara'daki miting nedeniyle 3 günlük yas ilan ettiklerini, bu yüzden 2 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını anlatarak, bu eylemler hakkında adli soruşturmaların başlatıldığını hatırlattı. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın durumu şahsi bir meseleye dönüştürdüğünü ileri süren Yıldırım, Vali Koçak'ın, ilköğretim müfettişleri üzerinden idari soruşturmalar açılması için baskı uyguladığını iddia ederek, "İl idare kurulu müdürlüğü üzerinden bize açılan idari soruşturmalarda, hiçbir yasal dayanağa uyulmamış. Biri TTB Mardin Oda Başkanı olmak üzere 8 yönetici hakkında, memuriyetten çıkarma ve bu dosyaların yüksek disiplin kurullarında görüşülünceye dek de iller arası yer değiştirme teklifi edilmiştir. İl idare kurulu müdürlüğünün atadığı muhakkikler bile bu cezanın ağır olduğunu söylemiş, her ne kadar imzalamak istememişlerse de vali ve İl Teftiş Kurulu Başkanı'nın baskıları ile imzalamak zorunda kalmışlardır" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kesk'ten, Randevu Alamadıkları Mardin Valisi'ne Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement