Kır: Meb, Sözleşmeli İken KPSS ile Atanan Öğretmenlere Mağduriyet Üstüne Mağduriyet Yaşatıyor - Son Dakika
Güncel

Kır: Meb, Sözleşmeli İken KPSS ile Atanan Öğretmenlere Mağduriyet Üstüne Mağduriyet Yaşatıyor

Kır: Meb, Sözleşmeli İken KPSS ile Atanan Öğretmenlere Mağduriyet Üstüne Mağduriyet Yaşatıyor

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Kır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmelilikte geçen sürelerini hizmete saymadığı için öğretmenlere mağduriyet üstüne mağduriyet yaşattığını belirterek,...

06.11.2013 11:44

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Kır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmelilikte geçen sürelerini hizmete saymadığı için öğretmenlere mağduriyet üstüne mağduriyet yaşattığını belirterek, "Acaba yöneticilerimiz aynı mağduriyeti kendileri yaşamış olsalardı bunca yıldır bu sorunun çözümüne duyarsız kalabilirler miydi?" dedi.

Memur-Sen Ankara İl ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Kır yaptığı açıklamada, MEB'in ilk defa sözleşmeli öğretmen olarak atanıp, 2010 Haziran ve 2010 Aralık aylarında KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmelilikte geçen sürelerini hizmete saymadığı için mağduriyet üstüne mağduriyet yaşattığına dikkat çekti.

-"KPSS PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE KADROYA GEÇEN ÖĞRETMENLERİN SÖZLEŞMEDE GEÇEN SÜRELERİ NE HİKMETSE YOK SAYILMIŞTIR"-

Kadrolu atamanın yapıldığı tarihten 1 yıl sonra, KHK ile MEB'in kadrolarında görev yapan 70 bin sözleşmeli öğretmene kadrolu atanma imkânı tanıdığını belirten Kır, şunları kaydetti:

"KHK kapsamında kayıtsız şartsız kadroya geçirilen öğretmenlerin sözleşmeli öğretmenliğe başlama tarihleri ilk atama tarihleri gibi kabul edilmiştir. Ancak, sözleşmeli öğretmen olarak atanıp Haziran 2010 ve Aralık 2010 atamalarına başvurarak KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmede geçen süreleri ne hikmetse yok sayılmıştır. Sözleşmeli iken, 632 Sayılı KHK kapsamında kadrolu olan öğretmenlerin sözleşmeli öğretmenliğe başlama tarihleri ilk atama tarihleri gibi kabul edildiği için sözleşmeli olarak görev yaptıkları esnada Temel Eğitim ve Hazırlayıcı eğitimlerini alan sözleşmeli öğretmenlerden 1 yılını tamamlamış olanların adaylıkları kadroya geçer geçmez kaldırıldığı halde Haziran 2010 ve Aralık 2010 atamalarına başvurarak sözleşmeli iken KPSS puan üstünlüğüne göre kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmeli olarak göreve başlama tarihleri ilk atama tarihleri olarak kabul edilmediğinden adaylıkları kadrolu olarak başladıkları tarihten itibaren ancak 1 yıl çalıştıktan sonra kaldırılabilmiştir."

-"YÖNETİCİLERİMİZ AYNI MAĞDURİYETİ YAŞAMIŞ OLSALARDI DUYARSIZ KALABİLİRLER MİYDİ?"-

"Sözleşmeli iken sınavı kazanarak görevini kesintisiz kadrolu olarak sürdüren öğretmenlerin sözleşmelilikte geçen sürelerinin yok sayılması, hizmetten doğan haklardan yararlandırılmaması hangi eşitlik ve adalet ilkesi ile bağdaştırılabilir?" diye soran Mustafa Kır açıklamasında şu ifadelere verdi:

"Sözleşmelilikte geçen sürelerin aynı şartları taşıyanlar arasından birisinden sayılıp, diğerine sayılmaması hangi görüşün ve hangi mevzuatın ürünüdür? Bu ayırımcılığın ve mağduriyetin tek nedeni bu öğretmenlerin sınavlarda başarılı olmaları mıdır? Böyle haksız bir uygulamayı sürdürmekten ziyade böyle bir haksız uygulamaya mevzuatta yer verilmesi daha düşündürücüdür. Uygulamada bu tür hataların yapılması gerçekten yöneticilik açısından büyük bir zafiyet olduğu gibi sendikamız yetkilileri tarafından defalarca resmen hatırlatılmasına rağmen çözüme kavuşturulmaması da büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Acaba yöneticilerimiz aynı mağduriyeti kendileri yaşamış olsalardı bunca yıldır bu sorunun çözümüne duyarsız kalabilirler miydi?"

-"MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZIN BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜ HAYATA GEÇİRİLMELİ"-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "KPSS ile kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelilik süresinin kadroda geçmiş gibi değerlendirilebileceği" yönündeki ifadelerinin askıda kalmaması gerektiğini vurgulayan Kır, "Bu uygulama şekli bir haksızlık ise ve haksızlığı en yüksek makam tarafından onaylanmış ise bu sorunun acilen hiç bekletilmeden çözülmesi gerekir.Konunun takipçisiyiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kır: Meb, Sözleşmeli İken KPSS ile Atanan Öğretmenlere Mağduriyet Üstüne Mağduriyet Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement