Kırklareli'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10.11.2016 14:43

Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırklareli Şehitliğinde düzenlene törende, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Vali Esengül Civelek de Şehitlik Anı Defteri'ni imzaladı.

Civelek anı defterine yazdığı mesajda, Kırklareli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamanın heyecanı yaşadıklarını ifade etti.

Kentin düşman işgalinden kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkacaklarını belirten Civelek, şunları kaydetti:

"Aziz şehitlerimiz bugün manevi huzurunuzda sizleri sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Büyük bir fedakarlık ve kahramanlıkla bu toprakların düşman işgalinden kurtardınız ve bize vatan olarak emanet ettiniz. Ülkemize ve vatanımıza kast edenlere müsaade etmeyeceğimize, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü girişim karşısında sizler gibi vatan ve millet uğruna seve seve canlarımızı vermeye hazır olduğumuzu huzurlarınızda söz veriyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Törende daha sonra AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Türabi Kayan Vali Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Kırklareli\'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nin Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement