KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Downer görüşmesi - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Downer görüşmesi

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Downer görüşmesi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, "Müzakerelere devam edilmesi için Kıbrıs Rum tarafının ön koşul olarak ortaya koyduğu ortak metin üzerind...

06.11.2013 13:30

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, "Müzakerelere devam edilmesi için Kıbrıs Rum tarafının ön koşul olarak ortaya koyduğu ortak metin üzerinde yapılan görüşmeler adım adım ilerliyor" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile bir araya geldi. Downer, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, müzakerelere devam edilmesi için Kıbrıs Rum tarafının ön koşul olarak ortaya koyduğu ortak metin üzerinde yapılan görüşmelerin adım adım ilerlediğini söyledi.

Görüşmede özellikle ortak deklarasyon üzerinde durduklarını, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum temsilcilerinin bu ortak deklarasyon üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Downer, BM Genel Sekreteri'nin ortak deklarasyonun bu hafta sonuçlandırılmasını beklediğini anımsattı.

Ortak metinde mutabakata varılmaması durumunda BM'nin tutumunun sorulması üzerine Downer, "Ortak açıklamaya ulaşılamayacağı düşüncesiyle hareket etmiyoruz. Bir uzlaşıya varılacağından ümitliyim. Söylediğim gibi yavaş yavaş yakınlaşmalar var. Doğru yönde gidiyor" dedi.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye'nin AB müzakere sürecindeki blokajlarını kaldırma karşılığında Ankara'nın Ek Protokolü uygulamasını, Maraş bölgesinin BM'ye devrine mukabil de KKTC'nin Gazimağusa limanı üzerinden AB'yle ticarete başlamasını kabul edeceklerini açıklamıştı.

KKTC KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun

Muhabir: Murat Demirci

Yayınlayan: Şermin Coşkun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Downer görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement