KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda Müzakere Zirvesi - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda Müzakere Zirvesi

KKTC Cumhurbaşkanlığı\'nda Müzakere Zirvesi

Kktc Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları çerçevesinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolağı yurt dışında olması nedeniyle Vekili, KKTC Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile bir araya geldi.

23.02.2016 17:29

Kktc Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları çerçevesinde KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolağı yurt dışında olması nedeniyle Vekili, KKTC Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Şeref salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, Müzakereci Özdil Nami ile Sözcü Barış Burcu da hazır bulundu. Toplantı öncesi basına açıklama yapılmadı sadece görüntü alınmasına izin verildi.

Görüşmenin ardından basına açıklamalara bulunan KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhurbaşkanı'nın kendilerini müzakerelerdeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ifade ederek, sürecin iyi niyetle sürdürüldüğünü vurguladı. Siber, son gelişmeleri dinlediklerini, Güney'de seçim atmosferine girildiğini, genel olarak inancın çözüme ulaşmak olduğunu ve amacın da bu olduğunu belirterek, son yaptıkları değerlendirmeden bugüne müzakerelerde çok somut ilerleme olmadığını ancak artık esas ve zor bir sürecin içinde bulunulduğunu kaydetti. Siber, Kıbrıs Türk halkının çözüme olan inancının sürdüğünü ve bu inancın da yüksek tutulduğunu belirtti.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu da, Cumhurbaşkanı'nın kendilerini müzakerelerle ilgili bilgilendirdiğini belirterek, Kıbrıs müzakereleri ile ilgili görüş alışverişi yaptıklarını, bilgi aldıklarını kaydetti. Kalyoncu, tutanakları sürekli aldıklarını ancak bunun yanında karşılıklı görüşmenin de önemli olduğunu belirterek, "Amaç çözüme ulaşmak" dedi. - Lefkoşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda Müzakere Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement