Kocaeli İmzacı Akademisyenlere Destek Verdiler - Son Dakika
Güncel

Kocaeli İmzacı Akademisyenlere Destek Verdiler

Kocaeli İmzacı Akademisyenlere Destek Verdiler

İmzacı akademisyenlere destek verdiler İzmit'te, KESK Kocaeli Şubeler Platformu ve Kocaeli Tabip Odası, Kocaeli Üniversitesi'nde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" nin bildirisine imza atan akademisyenlere destek vererek, üniversitelerin yönlendirmelere direnerek, ifade özgürlüğünü savunmasını istediler.

23.02.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmzacı akademisyenlere destek verdiler

İzmit'te, KESK Kocaeli Şubeler Platformu ve Kocaeli Tabip Odası, Kocaeli Üniversitesi'nde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" nin bildirisine imza atan akademisyenlere destek vererek, üniversitelerin yönlendirmelere direnerek, ifade özgürlüğünü savunmasını istediler.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde KESK Kocaeli Şubeler Platformu ve Kocaeli Tabip Odası üyeleri, akademisyenler ile üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi bildiriye imza atan 21 akademisyene destek vererek, basın açıklamasında bulundular. Eylemde bulunanlar, "Emek ve demokrasi mücadelesinde halkımızın yanında duran akademisyenler yalnız değildir" yazılı pankart açtılar. Eğitim-Sen Yürütme Kurulu Üyesi Göksel Yılmaz, "11 Ocak 2016 tarihinde 1128 akademisyen "Bu suça ortak olmayacağız" adlı bir bildiri açıklayarak Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu illerinde yaşanan ağır insan hakları ihlalleri ve kıyıma karşı barışı savundu. İmzacılar aslında üniversitelere onur kazandıran bu talepleri nedeniyle gözaltı, işten çıkarma, adli ve idari soruşturmalar, basın ve sosyal medya yoluyla hedef gösterme de dahil olmak üzere, sayısız biçimde baskıya maruz kaldılar" dedi.

Üniversitelerin ifade özgürlüğünü savunmasını isteyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barış bildirisine imza atan akademisyenler, vicdan ve sorumluluk sahibi yurttaş ve bilim insanı olmanın gereğine uygun davranmışlardır. Üniversiteler de üzerine düşeni yapmalı bütün baskı ve yönlendirmelere karşı direnerek bilimsel faaliyetin de temelini oluşturan ifade özgürlüğünü ve yönlendirmelere karşı direnerek bilimsel faaliyetin de temelini oluşturan ifade özgürlüğünü ne pahasına olursa olsun savunmalıdır. Bizler, üyelerimiz olan imzacı akademisyenlerin maruz kaldıkları ve kalabilecekleri tüm haksız uygulama ve yaptırımlara karşı onlarla birlikte durmaya ve barış içinde yaşama hakkını hep beraber yükseltmeye devam edeceğiz"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli İmzacı Akademisyenlere Destek Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement