Kocaeli-Sendikalı Olan 95 İşçi İşten Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli-Sendikalı Olan 95 İşçi İşten Çıkarıldı

Sendikalı olan 95 işçi işten çıkarıldıKocaeli'nin Gebze ilçesinde, bir kozmetik fabrikasında sendikalı olan 95 işçi işten çıkarıldı.

17.05.2018 15:16

Sendikalı olan 95 işçi işten çıkarıldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, bir kozmetik fabrikasında sendikalı olan 95 işçi işten çıkarıldı. Fabrikanın önünde toplanan işçiler, protestoda bulundu.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kozmetik ürünleri fabrikasında Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi örgütlenme çalışması yaptı. İşçiler sendikalı olmaya başlarken, sendikalı olan 95 işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler, fabrikanın önünde toplandı. Fabrikanın önündeki işçiler düdük çalarak protestoda bulunurken, halaylar çekti. Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Eyüp Akdemir, 3 gündür eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, 3 gündür eylemimiz devam ediyor. Bunun sebebi de 2018 Ocak ayından bu yana Kosan Kozmetik yani Flormar'da bir örgütleme faaliyetimiz var. Bu örgütlenme faaliyeti devam ederken bakanlıktan çoğunluğumuzu aldık. Fakat işverene ulaştığında burada bir sendikal faaliyetin olduğunu düşünerek ilk önce 12 arkadaşımızı daha sonra da 4 arkadaşımız derken bu işin önüne geçemeyeceğini düşünerek sendika üyesi önünde gördüğü, selam verdiği, bu işe destek vermekle alakalı olan herkesi iş hakkını tazminatsız bir şekilde feshetti. Şu anda 95 arkadaşımızın iş hakkı İş Kanunu 25. maddeden feshedildi. İşveren burada kötü niyet sergiliyor. Ramazan ayında arkadaşlarımızı tazminatsız bir şekilde işten çıkardı. Hiç birine 5 kuruş para vermiyor. Bu insanlar işsizlik sigortasından faydalanmıyor. Haklarını gasp ediyor dedi.

Kocaeli-Sendikalı Olan 95 İşçi İşten Çıkarıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli-Sendikalı Olan 95 İşçi İşten Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement