Kongre Kampusu İçin 7 Yıldır Destek Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Kongre Kampusu İçin 7 Yıldır Destek Bekliyor

Kongre Kampusu İçin 7 Yıldır Destek Bekliyor

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği'nin talebi üzerine 7 yıl önce yapımı planlanan kongre kampusu projesi, bürokrasideki engel ve yerel yönetimlerin desteğinin alınamaması nedeniyle uygulanamadı.

09.10.2014 13:33

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği'nin talebi üzerine 7 yıl önce yapımı planlanan kongre kampusu projesi, bürokrasideki engel ve yerel yönetimlerin desteğinin alınamaması nedeniyle uygulanamadı. Sorunların çözülerek, projenin uygulanması halinde kongre kampusunde, alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasının yanı sıra çok sayıda kongre salonları, spor sahaları, interatif eğitim imkanları yer alacak.

Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği'nin 7 yıl önceki başkanı Kadir Topbaş'ın isteği üzerine kongre kampusu projesini hazırladı. Erengezgin, bu süre içerisinde değişen yerel yöneticiler ve bürokratlarla karşılaştığı sıkıntılar nedeniyle projeyi hayata geçiremedi. 200 dönüm arazide kurulması planlanan ve 130 milyon liraya mal olacak kongre kampusunun, 7 yıldan sonra hayata geçirilmesi için projenin danışmanı olan Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'ın ağabeyi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan destek isteyeceğini belirten Erengezgin, şöyle dedi:

"Proje hayata geçtiğinde Türkiye'deki önemli kongre kampuslerinden biri olacak. Çok sayıda lokanta, spor sahası, otel ve kongre salonlarının yer alacağı projede, tesis kendi enerjisini kendisi üretecek. Bölgeye turizm açısından da önemli katkılar sağlayacak projenin bir an önce hayata geçmesi için hem yerel yöneticilerden hem de bürokratlardan destek bekliyoruz." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kongre Kampusu İçin 7 Yıldır Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement