Konya Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla Dava Açtı Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla... - Son Dakika
Güncel

Konya Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla Dava Açtı Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla...

Konya Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla Dava Açtı Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla...

Konya'da turizmci Ömer Faruk Bildirici, kardeşinin üzerine banka kredisiyle aldığı hafif ticari araçla 2008 yılında kaza yaptı.

02.12.2012 15:11

Konya'da turizmci Ömer Faruk Bildirici, kardeşinin üzerine banka kredisiyle aldığı hafif ticari araçla 2008 yılında kaza yaptı. Bildirici'nin iddiasına göre, aracın tamirini yapan yetkili servisin, sigorta şirketinin yaklaşık 5 bin lira tutan tamir faturasını ödemedi diyerek, kendisinin de taksitle ödeme teklifini kabul etmeyip aracın bazı parçalarını söküp aldı. Savcılığa yaptıkları başvuruya, yetkili servisin iddiayı kabul etmemesi üzerine takipsizlik kararı verilince, sulh hukuk mahkemesinde tespit davası açtıklarını belirten Ömer Faruk Bildirici, otoparka çekilen araçta motorun, elektronik aksamının söküldüğünü ve 13 bin liralık hasar belirlendiğini anlattı. Bunun üzerine Bildirici, aracın ruhsat sahibi kardeşi Hatice Alişar'ın, asliye hukuk mahkemesinde tazminat davası açtığını söyledi.

Turizmci 36 yaşındaki Ömer Faruk Bildirici, kardeşi Hatice Alişar'ın üzerine bankadan çekilen krediyle 07 BDB 08 plakalı hafif ticari aracı satın aldığını söyledi. Kız kardeşi adına kayıtlı araçla seyir halinde iken 2008 yılının Ocak ayında karda kayarak kaza yaptığını anlatan Bildirici, şunları söyledi:

"Kazanın ardından kasko şirketini aradım. Aracım çekiciyle yetkili servise götürüldü. 3 ayın sonunda tamir işlemleri tamamlandı. Aracımı teslim almaya gittiğimde kasko şirketinden para gelmediğini ve hak edişlerin ödenmediği söylendi. Ancak tamir masrafı için çıkarılan 5 bin 500 liranın ödenmesi durumunda aracı teslim alabileceğim bildirildi. Ben de param olmadığı için parayı ödeyemedim ve kasko şirketini arayıp neden paranın yatırılmadığını sordum. Bunun üzerine araç banka rehinli olduğu için bankanın muvaffakatının olması gerektiğini bildirdiler. Bankaya sorduğumda ise kasko şirketinden kendilerine yazı gelmediğini belirttiler. Bir çok kez banka ve kasko şirketi ile diyaloga geçtim. Ancak bir sonuç alamadım ve 8 ay süre ile aracım serviste kaldı."

ARACIN KİRADA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kasko ve banka ile sorunu çözemeyince parayı kendisini vereceğini söylemek için servise gittiğini belirten Bildirici, ayda bin lira ödeme teklif ettiğini ancak servis yetkililerinin ise bunu kabul etmediğini ileri sürdü. Aracı banka kredisiyle aldığı için ailesine de araçla kaza yaptığını söyleyemediğini ve aracın trafikte kullanılmasını engellemek için de bir akrabası aracılığıyla üzerine haciz koydurduğunu iddia eden Bildirici, "Aileme aracı kiralık olarak bir şirkete verdiğimi söyledim. 2009 yılında da çalışmak için Antalya'ya gittim ve yerleştim. Geçen süre zarfında Konya'ya geldiğimde aileme de hep aracın kirada olduğunu söyledim. Ama aracı görmeyen kardeşim 2012 yılının şubat ayında nerede olduğunu ve aracı hiç görmediğini sorunca durumu anlatmak zorunda kaldım." dedi.

PARA ÖDENMEYİNCE TAMİRİ YAPILMAMIŞ

Ailesinin de durumu öğrenmesinin ardından servisteki araç kendisine iade edilmediği için geçtiğimiz şubat ayında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Bildirici şunları söyledi:

"Yaptığımız şikayetin ardından servis yetkilerinin de ifadesine başvuruldu. Servistekiler, verdikleri ifadede aracın tamirinin yapılmadığını belirterek paranın ödenmemesi üzerine aracın tamirinin durdurulduğu söylemiş. Aracın da kaportası hasarlı ve motorunun da indirilip dağıtılmış bir şekilde iş yerinin deposunda bekletildiği belirtilmiş. Verilen bu ifadelerin ardından Cumhuriyet Savcılığı yetkili servisin yüklenen suçları işlediğini gösterir dava açmaya yeterli kanıt bulamadığı için kovuşturmaya yer olmadığına dair karar aldı." ARAÇ PARÇALANMIŞ İDDİASI

Yaptığı şikayet üzerine hacizli olan aracın sökük ve parçalı halde 2 ay önce servisten alınarak otoparka çekildiğini anlatan Bildirici, "Otoparka gidip aracımı gördüğümde büyük şok yaşadım. Çünkü tamamen parçalanmıştı. Motorun üzerinde olmadığını, bütün elektronik aksamların üzerinden söküldüğünü, air-bag ve kilometre kadranının yerinde olmadığını, tamponunun ve aynalarının söküldüğünü ve hurda haline getirildiğini gördüm. Yeniden Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Ancak yine takipsizlik kararı çıktı."

DAVA AÇTI

Küçük bir hasarla teslim ettiği aracını parçalanmış bir şekilde aldığını iddia eden Bildirici, hukuk mücadelesini sonlandırmadığını söyledi. Otoparktaki aracı için araç sahibi olan kardeşi Hatice Alişar aracılığıyla Konya 3'üncü Hukuk Mahkemesi Hakimliği aracılığıyla bilirkişi tarafından hasar tespiti yaptırdığını belirten Bildirici, "Bilirkişi raporunda araçta 13 bin liralık hasar tespiti yapıldı. Bunu tahsil etmek için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtık. Benim tek istediğim aracımın sağlam bir şekilde teslim edilmesi. 5 bin liralık masraf ödenmediği için aracım bu hale getirildi." diye konuştu.

Bildirici'nin açtığı davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla Dava Açtı Serviste Aracının Parçalandığı İddiasıyla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement