Köylüleri Tedirgin Eden Maden - Son Dakika
Güncel

Köylüleri Tedirgin Eden Maden

Köylüleri Tedirgin Eden Maden

Maden Hafriyatı, Köydeki Evlerin Duvarını Çatlattı

01.05.2011 11:40

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Yenibalçık Köyü halkı, köy sınırları içerisinde bulunan bor madeninin kendileri için tehlike oluşturduğunu belirterek, Kaymakam Kazım Karabulut'an yardım istedi.

Kaymakam Kazım Karabulut, sorunun yaşandığı 105 haneli Yenibalçık Köyü'ne giderek inceleme yaptı, Köy Muhtarı Veli Çoban'dan bilgi aldı. Bigadiç Bor İşletmeleri Kestelek Eti Bor Madeni Ocağı'ndan çıkan hafriyatının oluşturduğu baskı ile bazı evlerin duvarlarının çatladığını ve toprağın kaydığını belirten köylüler, bunun engellenmesini istedi. Yenibalçık Köyü Muhtarı Veli Çoban, maden ocağından çıkartılıp istimlak edilen alana boşaltılan harfiyat yığının artık köylerini ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi. Veli Çoban, sorunları ilettikleri maden ocağı yetkililerinin ilgisiz kalmasından yakındı.

Duvarlarında ciddi çatlatlar olan evleri gezen Kaymakam Kazım Karabulut, "Köydeki problemi yerinde gördüm. Sorunun giderilmesi için gereken yapılacaktır" dedi.

Kaymakam'ın yaptığı incelemelere eşlik eden Bigadiç Bor İşletmeleri Kestelek Eti Bor Başmühendisliği Müdürü Seyit Çobaner, maden ocağındaki hafriyat sonucu çıkan toprağın döküldüğü alanda meydana gelen kaymaların önlenmesi için, alanın ağaçlandırılmaya başlandığını söyledi. Harfiyatın döküldüğü alandaki toprak kaymasını bu şekilde önleyeceklerini belirten Çobaner, "Bu tip kaymaların önlenmesi için bitkilendirme yapacağız. Toprak kaymasını önlemeye ilişkin bu girişimimizin dışında, konu ile ilgili detaylı bir çalışma başlatıp gereğini yapacağız" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüleri Tedirgin Eden Maden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement