Kredi Kartı ve Kredilerde Taksit Sınırlaması - Son Dakika
Güncel

Kredi Kartı ve Kredilerde Taksit Sınırlaması

Kredi Kartı ve Kredilerde Taksit Sınırlaması

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho: "Uygulamanın ikinci ayından itibaren etkileri görülebilir ancak tüketici alışacaktır.

17.02.2014 11:31

LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartına taksit sınırlamasına ilişkin, "Uygulamanın ikinci ayından itibaren etkileri görülebilir ancak tüketici alışacaktır. Tüketici için büyük bir problem olacağını düşünmüyorum" dedi.

Cho, Türkiye'deki 72'nci ve en büyük şubenin açılışı için beraberinde LG Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CEO'su Mr. Kevin Cha ile geldiği Diyarbakır'da AA muhabirine, firma olarak globalde 120 ülkede operasyonları sürdürdüklerini söyledi.

LG Electronics ürünlerinin 1987 yılından bu yana Türkiye'de satıldığını ifade eden Cho, Türkiye'ye ilk ofisi 2000 yılında Koç Grubu ile klima üretimi üzerine gerçekleştirdiklerini, 2008 yılından itibaren de tüm Türkiye'deki operasyonları LG bünyesinde sürdürmek üzere kendi ofislerini kurduklarını hatırlattı.

Dövizdeki yükseliş

Dövizdeki yükselişin beyaz eşya sektörüne etkilerini değerlendiren Cho, dövizdeki yükselişin firmalarına da etkisinin olduğunu söyledi.

"Dövizdeki fiyat artışının etkisini azaltmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diyen Cho, BDDK'nın kredi kartına taksit sınırlamasına ilişkin şunları kaydetti:

"Beyaz eşyada genellikle 12 taksit yapılıyordu. Bunda 3 ay düşüş oldu. Başlangıçta belki ikinci aydan itibaren etkileri görülebilir ancak tüketici alışacaktır. Tüketici için büyük bir problem olacağını düşünmüyorum. Bazı firmalar taksitin yanısıra senetle de satış yapıyor. Bu tür uygulamalar yapılmıyor olabilir ancak bu tür bir uygulama bize uymuyor. Biz de rekabet anlamında değişik stratejiler geliştireceğiz. Yasa yeni olduğu için tabi olumlu olumsuz tepkiler sözkonusu. Yasanın ne derece fayda sağlayacağını zaman içinde söyleyebiliriz."

Refahın olduğu bölgeye yatırım kararı

Cho, Güneydoğu'da son 10 yılda hızlı bir nüfus artışının olduğunu, bunun da bölgedeki kalkınmadan ve refahtan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi.

Türkiye'de seçkin bayilerle çalıştıklarını vurgulayan Cho, bayilerden gelen talep doğrultusunda Türkiye'nin her köşesine genişlemeye çalıştıklarını belirtti.

"Talep geldiği taktirde bu demektir ki burası belli bir refah seviyesine erişmiştir" ifadelerini kullanan Cho, Diyarbakır'ın da belli bir refah seviyesine erişmesi nedeniyle yatırım yapma kararı aldıklarını vurguladı.

Cho, bölgedeki gelişmelerin farkında olduğunu dile getirerek, "Diyarbakır gitgide büyüyen bir şehir. Ticaret hacmi de büyüyor. Bu da bize imkanlar sağlıyor. Burası genç bir nüfusa sahip. Nüfusun yüzde 50'si 39 yaşın altında. Gençler de pazara daha yoğun talepte bulunuyor. Güneydoğu büyümeye açık bir bölge" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kredi Kartı ve Kredilerde Taksit Sınırlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement