Gebze'de Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Gebze'de Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

Gebze\'de Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri, demokrasi paneliyle başladı.

04.11.2013 11:30  Güncelleme: 13:49

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri 'demokrasi' paneliyle başladı. Seçkin yazarların Türk demokrasisini ele aldığı panelin ev sahibi Başkan Köşker, "Değerli konuklarımızın katıldığı Türk Demokrasisinin Gelişim Süreci konulu panelimiz de, Gebze'de demokrasi kültürünü ve demokratik olgunluğu geliştirmeyi amaçlanıyor" dedi.

GEBZELİLER DOLDURDU

Gebze Belediyesi kültür sanat etkinlikleri önemli bir panelle sonbahar-kış dönemine merhaba dedi. Gebze Belediyesi tarafından Kent Meydanında bulunan kültür merkezinde düzenlenen Türkiye Demokrasisinin Gelişim Süreci konulu panele Gebzelilerin ilgisi ve katılımı bir hayli fazla oldu.

Ulusal basının önemli kalemlerinden Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, yazar Turgay Güler, Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı panelin ev sahipliğini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı. Salonu dolduran konuyla ilgili yüzlerce Gebzelinin yanı sıra panele, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, GESİAD Başkanı Mehmet Zenginer, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Samet Coşkun, başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri, kent konseyi yöneticileri katıldı.

KÜLTÜR SANAT DOLU GEBZE

Panelin açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Şehirleri şehir yapan yarattığı kültürel ve sanatsal cazibedir. Bizler göreve geldiğimiz tarihten beri işte bu düşünceyle; Bu hedef ve idealle Gebze'yi yönetmeye çalıştık. Gebze'nin tarihi ve kültürel değerlerini, gün yüzüne çıkarmaya çalıştık. Bu akşam çok değerli konuklarımızın katıldığı Türk Demokrasisinin Gelişim Süreci konulu panelimiz de, Gebze'de demokrasi kültürünü ve demokratik olgunluğu geliştirmeyi amaçlıyor.

DEMOKRASİDE İLERLEMELER

Türk demokrasisi gerçekten çok sıkıntılı ve sancılı süreçlerden geçmiştir. Türk demokrasi tarihi aynı zamanda darbeler, müdahaleler ve muhtıralar tarihidir. Özellikle son 10 yılda Demokrasimiz, geçmişle kıyaslanmayacak ilerlemeler kaydetti. İnanıyorum ki, Türkiye'nin demokrasi serüveniyle ilgili çok değerli konuklarımızın söyleyeceği ibret verici ve oldukça ilginç anekdotlar olacaktır. Hepimiz onları büyük bir dikkatle dinleyeceğiz. Değerli konuşmacılarımıza ve sizlere katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyor, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Moderatörlüğünü TV programcısı Turgay Güler'in yaptığı panelde ilk sözü alan Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, son dönemde yaşanan demokratik atılımlar ve düzenlememelerle Türkiye'de normalleşmenin yaşandığını söyledi. Kekeç'in ardından konuşmasına başlayan Star Gazetesi genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, "Aslında bizler rengârenk bir milletiz. Bu milleti birbiriyle bozuşturmak istiyorlar. Bırakın biz bu şekilde gayet mutluyuz. Dün gördüğümüz manzara ileri Demokrasinin bir sonucu olarak normal karşılandı" dedi.

BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik ise konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye son 150 yıldır bağımsız bir ülke değildi. Türkiye son 5-6 yıldır bağımsız bir ülke oldu. Sömürgeciler önceden ülkeleri direk olarak yönetiyorlardı. Baktılar bu durum onlara külfetli gelmeye başladı. Yani strateji olarak artık ülkeleri yönetenleri yönetmeye başladılar. Türkiye'de bu ülkelerden birisi idi. Son 5-6 yıldır bu durum değişmeye başladı." Panel, Başkan Köşker'in konuklarına teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebze'de Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement