Kuşadası İki Hayali de Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Kuşadası İki Hayali de Gerçekleşti

Kuşadası İki Hayali de Gerçekleşti

İki hayali de gerçekleştiAYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde kalan 52 yaşındaki Emine Kutlucan, buradaki eğitmenlerine bahsetitği en büyük hayali olan bilgisayar ve cep telefonuna resim yeteneği sayesinde kavuştu.

08.04.2016 17:44

İki hayali de gerçekleşti

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nde kalan 52 yaşındaki Emine Kutlucan, buradaki eğitmenlerine bahsetitği en büyük hayali olan bilgisayar ve cep telefonuna resim yeteneği sayesinde kavuştu. İzmir Karşıyaka Rotary Kulübü'nün düzenlediği resim yarışmasında dereceye gidip, tablet bilgisayar ödülü kazanan Kutlucan'a Kuşadası Belediye Meclisi de cep telefonu hediye etme kararı aldı.

Zihinsel engelli Emine Kutlucan, üç ay önce yerleştirildiği Kuşadası'ndaki Erdoğan Öven Engelliler Köyü'ndeki eğitmenlerine çevresindeki hemen hemen herkesin telefonu ve bilgisayarı olduğunu belirtip, kendisinin de bunlara sahip olmanın hayali olduğunu söyledi. Bu süreçte İzmir Karşıyaka Rotary Kulübü'nün düzenlediği tablet bilgisayar ödüllü "Trafikte Engel Yok! Engel Çok" konulu resim yarışmasının duyurusu Erdoğan Öven Engelliler Köyü'ne ulaştı. Yarışmaya, engeline rağmen eğitmenleri tarafından resim yeteneği olduğu belirlenen Kutlucan bir kafeteryanın kaldırıma koyduğu masalar yüzünden tekerlekli sandalyesiyle geçemeyen bir engellinin resmiyle katıldı. Kutlucan'ın eğitmenlerinin de desteğiyle bir haftada çizdiği resim yarışmaya gönderildi. Yarışmada dereceye giren Kutlucan, tablet bilgisar ödülünün sahibi oldu. Hayallerinden biri olan bilgisayara kavuşan Kutlucan, büyük sevinç yaşadı.

Kutlucan'ın Karşıyaka'da yapılacak ödül törenine gidebilmesi için CHP'li Kuşadası Belediyesi'nden destek istendi. Bu vesileyle Kutlucan'ın hayalini öğrenen Başkan Özer Kayalı, devreye girdi. Önceki gün (Çarşamba) yapılan belediye meclis toplantısında Başkan Kayalı, ilçede düzenlenen 23 Nisan Resim Yarışması'nda dereceye gireceklere dağıtılacak ödüllerle ilgili karar alınırken konuyu gündeme getirdi. Kayalı'nın Kutlucan için bir cep telefonu alınması önerisine CHP, AKP ve MHP'li 25 belediye meclis üyesinin oybirliğiyle karar verildi. Böylelikle Kutlucan'ın diğer hayali de gerçekleşmiş oldu.

Gazetecilerin telefon ve bilgisayarı ne yapacağı sorusu üzerine Emine Kutlucan, "Herkes ne yapıyorsa ben de onu yapacağım" diye karşılık verdi. Kuşadası Engelliler Derneği Başkanı Canan Güler, Emine Kutlucan'ın hayalini gerçekleştirmesinin herkesi mutlu ettiğini söyledi. Güler, "Kutlucan, çizdiği resimle hayalini gerçekleştirdi. Bizler ve engelli arkadaşları da en az onun kadar mutlu olduk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası İki Hayali de Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement